algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Breus

• ART

Els Picasso de Versace A la imatge superior, un dels empleats de la casa de subhastes Sotheby's a Londres mostra la pintura Fillette au Bateau, de Pablo Ruiz Picasso. El llenç apareix al costat d'una altra pintura del mestre del cubisme, Una Femme dans una chaise. Les obres, que han format part de la col·lecció privada del ja desaparegut sacerdot de la moda Gianni Versace, seran subhastades per la prestigiosa firma el mes que ve. REUTERS.

Antològica de Gregorio Fernández Quaranta quatre obres de l'artista Gregorio Fernández (1576-1636), reconegut internacionalment com el millor representant de l'escultura val·lisoletana, han estat reunides per primera vegada en una exposició antològica. Organitzada per la Fundació Santander Central-Hispano, la mostra esdevé una fita en aconseguir aplegar importants escultures que es troben a convents de clausura, monestirs o formen part de passos de Setmana Santa, així com grans retaules d'altars. Altres peces pertanyen al Museu Diocesà i Catedralici, al Nacional d'Escultura de Valladolid i a col·leccions particulars. Les obres exposades permeten realitzar una revisió històrica de la figura i l'obra d'un dels escultors més populars del segle XVII i ofereixen el major grau de varietat possible dins de l'extensa tipologia que tractà l'artista. El seu art passà per diversos períodes, des de l'inicial que arranca d'un refinat manierisme fins al seu estil sòlid de maduresa en què cercà efectes lumínics al costat de la naturalitat i expressivitat, i la seva etapa més dramàtica. EFE.

• LITERATURA

El «Poeta a Nova York», fora de subhasta La casa de subhastes Christie's retirà ahir de subhasta la versió original manuscrita i mecanoscrita del poemari Poeta en Nueva York, de Federico Garcia Lorca, per raons no facilitades, tot i informar que els manuscrits sortiran a la venda l'any vinent al Japó. La versió original havia aparegut després de publicar-se l'any 1940 i roman en parador desconegut de llavors ençà. La venda dels papers, prevista per ahir, havia suscitat gran expectació a Londres. EFE.

Lectura poètica a Sa Nostra El centre de Cultura de Sa Nostra acollí ahir al vespre una nova lectura poètica emmarcada dins del cicle «Poesia de Paper». Com a presentació del nou recull poètic publicat per Sa Nostra i la Universitat de les Illes Balears, l'acte consistí en la lectura poètica d'Almudena Guzmán, autora de les composicions que s'apleguen al nou volum publicat. Nascuda a Madrid i llicenciada en Filologia hispànica, Guzmán és col·laboradora habitual al diari ABC. Autora d'un bon nombre de poemaris, l'autora posseix, entre altres, el premi de Poesia Altair, l'Hiperion i el premi Internacional de Poesia Ciutat de Melilla. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris