algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

La NASA descobreix sis nous planetes orbitant estrelles fora del sistema solar

Giren al voltant d'estels similars en edat, talla i lluminositat al Sol

Els astrònoms americans han descobert sis nous planetes al voltant d'algunes estrelles, el que eleva fins a 28 el nombre conegut fins ara de planetes fora del sistema solar, segons anuncià dilluns l'Agència Espacial dels Estats Units (NASA).

Aquests astres, desconeguts fins ara, han estat trobats gràcies a l'observatori Keck I de Hawai i segons explicacions dels experts, giren entorn d'estels similars en edat, talla i lluminositat al nostre Sol. Així ho precisaren els astrònoms Geoffrey Marcy, de la Universitat de Califòrnia, a Berkeley, i Paul Butler, de l'Institut Carnegie de Washington.

D'altra banda, cinc dels sis nous planetes se situen en la «zona habitable» dels seus sols, és a dir, ni molt a prop ni molt lluny, fet que fa pensar que existeix un clima adequat perquè es formi aigua líquida, indicà l'inventor de l'instrument que va permetre el descobriment, el professor Steven Vogt. Segons aquest professor, estan «justament a la bona distància, amb temperatures, almanco en un cas, de l'orde dels 44 graus Cèlsius, el mateix que una calorosa jornada a Sacramento», declarà Vogt.

Aquests planetes, que no han pogut ser observats però sí detectats pel moviment que produeixen en els seus sols en passar prop d'ells, estan a una distància d'entre 65 a 192 anys llum de la Terra i tenen òrbites el·líptiques. «Això comença a estar vertaderament clar, les òrbites circulars com les del nostre sistema solar són relativament rares», destacà el professor Vogt. Per últim, precisà, la massa d'aquests nous planetes és, segons alguns experts, un poc menor que la de Júpiter i en altres casos, bastant més superior. Com Júpiter, estan probablement composats de gas, d'heli i d'hidrogen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris