algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Breus

• LLIBRES

Articles de Saramago L'editorial Caminho va anunciar ahir diumenge que posarà en circulació un nou llibre del Premi Nobel de Literatura 1998, José Saramago, que recull els articles polítics i periodístics que va escriure des de 1976 fins ara. L'editorial va proposar aquest projecte a Saramago, el qual el va acceptar, i el llibre du com a títol Hojas políticas i consta de 224 planes. El propi autor va escriure en el pròleg: «crec que aquestes Hojas Políticas, l'honradesa cívica de les quals no reconeix a ningú el dret de dubtar, dugueren de dins veritats suficients perquè siguin capaces de defensar-se sense necessitat de gens d'ajuda». EFE.

Gamoneda traduït al portuguès La casa editorial Assirio i Alvim acaba de llançar en portuguès el Libro del Frío, del poeta espanyol Antonio Gamoneda, amb una nota biogràfica de l'escriptor lusità José Bento. En una entrevista que publicà ahir Diario de Noticias, Gamoneda defineix que intentà reflectir «el fred de la vellesa, i no solament en sentit físic, sinò també en l'esperit i en els projectes; perquè comença a contemplar la perspectiva de la mort». El poeta, i autor també de Blues castellano i el Libro de los venenos, va dir que es considera «un solitari, que mai no participà en grups o tendències poètiques; un home angoixat, un depressiu de llibre, de clínica; és a dir, un hipocondríac». EFE.

• ART

Trobada de museus a Bilbao Directors i representants de 34 museus europeus i de les seves associacions d'amics participaran avui a l'Assemblea General d'ARTnet (Xarxa de museus europeus de Belles Arts), organitzada pel museu Guggenheim Bilbao, que se celebrarà a la Diputació de Biscaia. ARTnet es va crear el 1998 per iniciativa de set museus europeus, entre ells la pinacoteca bilbaïna, que actualment n'ostenta el càrrec de Secretaria General. L'objectiu d'aquesta xarxa és promoure la col·laboració entre els seus membres, amb la creació d'un fòrum en el qual compartir experiències; fomentar l'intercanvi de visites culturals entre regions europees per aconseguir un major coneixement dels pobles europeus i les seves cultures; i informar dels programes, subvencions i concursos de la Comunitat Europea que afecten els seus membres. E.P.

• ESCRIPTORS

Sábato, en segell Una empresa privada de correu d'Argentina va posar en circulació un segell postal il·lustrat amb la fotografia d'Ernesto Sábato, considerat el més important escriptor viu d'aquest país. Sábato, de 88 anys, va fer bromes relatives a la seva edat i es va mostrar preocupat pel futur de les noves generacions d'argentins, després d'intervenir a l'acte on es va anunciar el llançament d'aquesta sèrie de segells postals. «Tinc ja 88 anys, pertany a una família de longeus. A mi em duran a la mort amb l'auxili de la força pública "Policia"», indicà en to de burla en l'acte realitzat a la Biblioteca Nacional de Buenos Aires. L'aclamat escriptor va ser ovacionat pel públic i no desaprofità l'ocasió per ironitzar també sobre els elogis que li varen prodigar. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris