algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

Breus

• Exposicions

Imatges inèdites de Borges La Universitat de Valladolid acull des d'ahir una exposició de fotografies fins ara inèdites a Espanya de l'escriptor Jorge Luis Borges, realitzades a Sicília per Ferdinando Scianna pocs anys abans de la mort de l'escriptor argentí. L'exposició constitueix un pròleg al Congrés Internacional «Versos de Oro y Sombra. La poesia de Borges al mirall dels poetes d'avui», que s'inaugurarà el dia 1 de desembre. L'encontre de Borges i Scianna a Sicília es produí l'any 1984, amb motiu del viatge que l'escriptor realitzà a Palerm per recollir un premi. Els principals escenaris de les instantànies són el Museu Arqueològic Nacional, l'acròpoli de Selinunte i Villa Patagònia. La mostra forma part del programa del Centre Buendia de la Universitat de Valladolid. EFE.

• Publicacions

El món pintat per John Lennon John Lennon va tenir al 1975 un fill amb Yoko Ono, al qui anomenaren Sean i pel qual el famós cantant dels Beatles deixà de treballar durant uns anys, temps en què, mentre que el seu fill creixia, li va fer cents de dibuixos que ara acaben de ser reunits en el llibre Amor vertader. Editat a Destino, el volum reuneix una selecció de trenta dibuixos en colors en què els protagonistes són quasi sempre animals rodejats de natura que interpreten situacions quotidianes, amb un peu aclaridor de l'escena escrit per John en sentir les respostes que el seu fill donava en veure els dibuixos. Cavalls joguinejant a ple sol, elefants cantant sobre una estora voladora, un gran ca que intenta espantar un moix que no s'immuta o un colom missatger que torna a casa després de transportar un missatge de pau són alguns dels dibuixos que figuren al volum. EFE.

• Institucions

Ingrés a l'Acadèmia de Belles Arts L'arquitecte José Antonio Corrales, que substitueix el difunt Luis Cervera, llegí ahir el seu discurs «Al fil de l'Arquitectura», amb el qual ingressà a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Ferran. Corrales, elegit acadèmic el passat 15 de febrer, va néixer a Madrid al 1921 i es traslladà per completar la seva formació a Estats Units. En l'exercici de la seva professió ha realitzat projectes d'edificis tant a Espanya com a l'estranger, entre els que destaquen el de Peugeout a Buens Aires, la casa de Camilo José Cela a Palma o el Parador de Sotogrande, a Cadis. EFE.

• Reconeixements

Mèrit editorial de Tusquets La Fira Internacional del Llibre de Guadalajara 1999, que s'inaugura avui a aquesta ciutat del centre de Mèxic, distingirà l'editorial espanyola Tusquets amb el reconeixement al Mèrit Editorial. El premi a Tusquets, que serà recollit per l'editorial Beatriz de Moura, reconeix el treball de l'empresa per la difusió i promoció de joves escriptors de parla hispana. Tusquets, que obtingué el Premi Nacional al Mèrit Editorial a Espanya fa cinc anys, és una de les empreses editorials multinacionals més petites del món. EFE.

• Literatura

L'art de l'autobiografia Amb la intenció que cada persona pugui reconstruir la seva pròpia vida i la dels seus avantpassats d'una forma ordenada i coherent, la periodista Lenore Garza ha publicat el llibre Mi vida, una invitació a l'autobiografia i a bussejar en la «història única i diferent» de cadascun. Segons l'autora, «tots tenim molts moments en què som tan diferents i originals que mereixeríem contar a un biògraf els nostres avatars». EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris