algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

El ressorgiment del cinema argentí, reconegut en el Festival de Huelva

Els màxims guardons han estat per a Marco Bechis i el seu film «Garaje Olimpo»

El Festival Iberoamericà de Huelva atorgà ahir un sòlid reconeixement al reviscolat cinema argentí, ja que premià amb dos màxims guardons el director Marco Bechis i la seva obra Garage Olimpo, que torna a obrir les ferides deixades per la dictadura militar. Garage Olimpo conquistà el Colón de Oro com el millor llargmetratge del Festival i Bechis rebé el Premi del Jurat o Colón de Plata a la millor direcció per la màgia del seu art, totalment enfrontat amb la repressió militar, amb les llibertats i les violacions dels drets fonamentals.

L'obra de Bechis, que ja havia rebut ovacions al llarg de la seva participació com a convidada especial del darrer Festival de Cannes, constitueix una denúncia contra la crueltat dels crims comesos per la dictadura argentina fins al 1983.

A més del cinema argentí també s'ha premiat l'equatorià, que trobà en Ratas, Ratones, Rateros un rotund símbol de triomf, ja que l'obra de Sebastián Cordero rebé el guardó del jurat a l'òpera prima.

Així mateix, el també equatorià Carlos Valencia fou premiat com a millor actor per la seva actuació en el ressenyat film, en el qual s'analitza la problemàtica socioeconòmica d'un dels països llatinoamericans més copejats per la pobresa.

Les obres de Bechis i de Cordero marcaren el XXV Festival de Huelva, que al llarg d'una setmana projectà 150 pel·lícules de 20 països d'Europa, Amèrica Llatina i els Estats Units. Ambdós films s'alçaren com els mereixedors d'un vast programa de difusió eurollatinoamericà, impulsat per una subvenció especial de dos milions de pessetes per afavorir la distribució de les cintes guardonades. A més, la pel·lícula argentina s'endugué un xec de cinc milions de pessetes.

Un total de tretze pel·lícules procedents de l'Argentina, Colòmbia, Equador, Cuba, Mèxic, els Estats Units, Xile, el Brasil, Portugal, Veneçuela i Espanya participaren en la Secció Oficial del Festival.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris