cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Madrid impulsa un nou pla perquè tothom pugui tenir accés a la xarxa

Presentat sota la denominació d'Info XXI, s'hi destinaran 450.000 milions

El Govern Central està redactant un programa perquè tots els àmbits econòmics i socials tenguin accés a les noves tecnologies de la informació; i més concretament a Internet. El portaveu del Govern i ministre d'Indústria, Josep Piqué, explicà ahir que l'Executiu té previst destinar a aquest objectiu més de 450.000 milions de pessetes i espera que tots els indrets d'Espanya puguin disposar ben aviat d'una via d'accés a la referida xarxa telemàtica.

La iniciativa anunciada ahir per Piqué es presenta sota la denominació «Info XXI. La societat de la informació per a tots» i tindrà més de 140.000 milions de pessetes tan sols per a l'any que ve. En concret, els objectius del programa són els de la creació d'una xarxa de punts d'accés públic a Internet ja sigui en nuclis rurals, biblioteques o centres educatius diversos.

A més, també pretén formar fins a 125.000 professors en tecnologies de la informació, dotar d'equips informàticos a tots els centres educatius de l'Estat, aprofitar les possibilitats d'Internet per promoure la recerca de feina i donar accés a la xarxa en condicions de qualitat i preu assequibles a tothom. D'altra banda, la iniciativa també cerca estendre les xarxes d'accés de banda ampla a poblacions petites, en concret amb menys de 50.000 habitants.

Així mateix, i com a nota negativa, té com un dels seus principals objectius potenciar la llengua castellana per tal d'aconseguir que en tres anys almanco un 15 per cent dels continguts siguin escrits en l'idioma castellà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris