algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Breus

• ART

La faceta pictòrica de Günter Grass L'exposició «Günter Grass, d'una mateixa tinta» rescata en quaranta gravats i aquarel·les el vessant pictòric de l'artista plàstic alemany, darrer Premi Nobel de Literatura i Premi Príncep d'Astúries de les Lletres, una faceta que ha estat eclipsada per la seva dimensió de novel·lista. A l'exposició, inaugurada ahir al Centre Cultural Provincial de Màlaga, es pot comprovar que al llarg de tota la seva trajectòria, Grass ha romàs en el figuratiu, fins i tot en moments en què no estava de moda, fet que suposa anar en contra dels corrents tant en literatura com en l'obra plàstica. La mostra va ser presentada pel traductor de l'obra de Grass al castellà, Miguel Sáenz, qui comentà, fent paral·lelisme entre l'aquearel·la i el poema, que aquestes són dues disciplines ràpides i que Grass també dibuixa abans de començar cada novel·la «un plànol o esquema dels capítols». EFE.

• LITERATURA

Premi Nacional de Literatura de Cuba El poeta cubà César López obtingué ahir el Premi Nacional de Literatura, el més important que s'entrega a Cuba per destacar els valors de l'obra de les seves personalitats literàries. López, que ja havia estat proposat al premi en sis ocasions anteriors, manifestà sentir-se honorat amb un guardó que ha estat rebut per Nicolás Guillén i Dulce María Loynaz. Una de les obres més conegudes de López són els quaderns de poesia Primer, Segundo y Tercer libro de la ciudad, publicats pel segell espanyol Alfaguara. És també autor del llibre de contes Circulando al cuadrado, publicat també a Espanya, on rebé als anys 70 el premi Ocmos pel seu Segundo Libro de la ciudad. EFE.

Biblia Gütenberg, en digital Experts de la Universitat de Maguncia, a l'oest d'Alemanya, han digitalitzat per primera vegada a Alemanya dues bíblies originals de Gütenberg, que podran ser consultades per especialistes d'arreu del Món a través de CD"Rom. Les còpies digitals estaran de moment només a disposició dels investigadors, que tindran la possibilitat d'estudiar els més petits detalls dels volums i superposar les planes virtualment per comparar-les, segons explicà el director del projecte, Andreu Armour. Les bíblies, que daten del període comprès entre 1452 i 1454, són dues de les 49 que es conserven arreu del món, i el seu accés a través de CD"Rom permetrà preservar-les. EFE.

Nou viatge literari de Muñoz Molina Carlota Fainberg és una novel·la curta «amb distintes veus», que intenta ser «subtil i intensa», i la lectura de la qual «es pot fer perfectament durant un viatge», explicà ahir el seu autor, l'escriptor i acadèmic Antonio Muñoz Molina. Carlota Fainberg, publicada per Alfaguara, és la darrera novel·la d'aquest autor nascut a Jaín i posseïdor de nombrosos guardons, entre ells el Nacional de Literatura en dues ocasions. EFE.

El món de Buñuel, per a infants El dibuixant aragonès José Luis Cano ha escrit i il·lustrat un llibre, publicat per Ibercaja i l'editorial aragonesa Xordiqueta, en el qual tracta d'acostar als infants la figura del cineasta Luis Buñuel. L'edició del volum, del qual 2.500 exemplars seran distribuïts a col·legis aragonesos i altres tants a llibreries, forma part dels actes que prepara l'entitat d'estalvis amb motiu de la celebració del centenari del naixement de Buñuel. Dalí, García Lorca, André Breton, Chaplin, Jenne Moreau, Catherine Deneuve i Hitchcock compten entre els personatges retratats al volum. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris