nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

Enhorabones i reivindicacions orquestrades

Ahir fou la inauguració oficial del Conservatori amb la presència de Mariano Rajoy

82220

L'acte va tenir la presència del Cor i Orquestra de Cambra del Conservatori.

J. Morey.

Eren les 19 hores. El Conservatori Superior i Professional de Música i Dansa de les Illes Balears tenia ahir les portes obertes de bat en bat però per accedir-hi era necessari tenir invitació. No era un dia qualsevol. Alguna cosa havia de sonar fort perquè s'hi congregàs tanta de gent. Després d'un mes d'estar en funcionament tenia lloc la inauguració oficial de l'edifici, una inauguració que va tenir la presència del ministre d'Educació, Mariano Rajoy; el president de la Comunitat Autònoma, Francesc Antich; el conseller d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, Damià Pons; i el director del Conservatori, Josep Prohens.

A l'arribada del ministre, les autoritats iniciaren un recorregut per les instal·lacions. Després es passà a l'auditòrium, lloc en el qual començaren els parlaments. Hi va haver un poc de tot, moltes enhorabones i alguna que altra reivindicació.

Fou Prohens el que encetà l'acte fent una història des de l'obertura del centre a l'any 35 fins al dia d'avui. Prohens reivindicà en el seu discurs la funcionarització del professorat que, present a la sala, aprofità l'ocasió per tal d'interrompre uns minuts amb mamballetes i treure unes pancartes en què es podia llegir: «Senyor conseller: inauguració es compatible amb reivindicació. Equiparació salarial. Funcionarització ja».

«La inauguració d'aquest Conservatori és un motiu de festa. Des del Govern el que volem es un sistema administratiu musical de la màxima qualitat per això estam preparant un pla d'ordenació dels ensenyaments musicals. S'ha de millorar el sistema d'ensenyament a Menorca, Pitïuses i a la part Forana».

El conseller d'Educació i Cultura va tenir paraules d'agraïment per a l'anterior Govern: «Enhorabona al Govern balear que va decidir la construcció d'aquest edifici, enhorabona al Govern central i a tots els que ho han fet possible». Afegí que no oblidarien i que donarien una resposta a les manifestacions dels professors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris