algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
20°

Vicent Pla: «Són vint anys de música feta per nosaltres i per a nosaltres»

El fundador de la banda simfònica S'Almudaina presentà el CD del XX aniversari

88994

Vicent Pla, Silverio Duato i Fernando Gil, membres de S'Almudaina.

P. B.

«Hem creat un disc per nosaltres i per a nosaltres». Amb aquestes paraules, Vicent Pla, el fundador de la Banda de Música Corpus Christi-S'Almudaina, definí l'essència del darrer treball discogràfic de la formació, presentat ahir en la Societat General d'Autors (SGAE).

Segons els representants d'aquesta nombrosa agrupació simfònica, una de les més grans de Palma, el CD ha estat enregistrat amb motiu del XX aniversari de la creació de la banda. Corpus Christi-S'Almudaina, Palma de Mallorca 1979-1999 és el resultat de 20 anys d'art simfònic, «molt complet, ja que inclou un repertori molt variat amb tot tipus de peces i gèneres: sarsueles, pasdobles, música contemporània i altres», informà l'actual director de la banda, Silverio Duato.

Vicent Pla, que a part de fundador també fou director, durant un temps, de la banda, informà que l'any 1979 va néixer S'Almudaina, amb només set músics. Actualment, disposa d'una setentena de músics, majoritàriament dones, i provinents de barris com Son Gotleu, la Soledat o el Rafal.

Una de les característiques de la banda, que ha participat en 14 trobades de bandes al llarg dels seus vint d'anys de vida, és la joventut dels seus integrants, ja que l'edat mitjana hi és de catorze anys. Així ho destacà Miquel Brunet, responsable d'Ona Digital, l'empresa que ha coordinat l'enregistrament del CD. Brunet va descriure l'esperit de la banda precisament per aquest caràcter vitalista: «sobretot quan veus nins tocant el fagot, que fa més embalum que ells, amb tanta intesistat i il·lusió. Aquesta és una mica la filosofia que impregna la banda i que fa que tengui molt de mèrit», hi afegí.

Per la seva banda, Duato apuntà que precisament un dels principals objectius que persegueix la banda és cultivar aquest planter de joves aficionats a la música, tant per fomentar-ne la pràctica entre els nins, com perquè serveixi d'exemple en la formació d'altres grups similars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris