cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

El festival de música clàssica d'hivern reuneix grans artistes internacionals

És un cicle de quatre concerts a l'Auditòrium entre febrer i maig del 2000

La música no mancarà en el 2.000. A més, serà de gran qualitat. El cinquè Festival de música clàssica d'hivern, que se celebrarà entre el febrer i el maig, ja està enllestit. En aquesta fita tan important els estils musicals que es podran escoltar són el barroc, el romàntic, la música antiga i l'espanyola. El Festival ha canviat una mica respecte a edicions anteriors: la programació se centrarà a l'Auditòrium de Palma i serà integrada per artistes de trajectòria internacional. L'organització també ha canviat, i per a aquesta nova edició la producció del Festival es fa des d'Euroclassics.

El Festival d'hivern s'obrirà el proper 26 de febrer del 2.000, amb l'actuació d'una orquestra que ha rebut el Premi d'Honor de l'antiga Unió Soviètica: L'Orquestra de cambra nacional de Moldàvia dirigida per Cristian Florea. És formada per músics de cambra i de vent que tenen una excel·lent tècnica. Han realitzat diverses gires per distints països d'Europa, així com pels Estats Units. El programa que oferirà serà un concert de Carnaval.

La segona actuació tindrà lloc el 17 de març. Un dels catalans més universals, Jordi Savall, oferirà un concert de viola de gamba. Savall desenvolupa una intensíssima activitat concertística i discogràfica a tot el món. Oferirà obres d'Abel, Bach, Marais i Hume. És un dels principals intèrprets actuals de la música antiga, i és una de les personalitats mes polivalents de la seva generació.

El 5 d'abril arribarà Ludmil Angelov, un dels pocs pianistes que ha interpretat la integral de l'obra de Chopin per a piano, i que l'any 1988 va rebre a Bulgària el premi com a millor músic de l'any, per la seva interpretació de la mateixa integral. L'any 1995 va ser convidat pel príncep Rainiero de Mònaco per actuar com a solista amb l'Orquestra Filharmònica de Montecarlo.

El cicle es tancarà el dia 6 de maig amb Miklos Perényi i Imre Rohmann, dos dels més internacionals músics hongaresos. Miklos és considerat un dels violocel·listes millors del panorama actual a tot el món, des que guanyà el primer premi del concurs internacional Mstislav Rostropovitx.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris