algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Breus

• ART

Newart omple l'hotel Sants Les habitacions de l'hotel Sants de Barcelona s'han convertit des d'ahir en improvisades galeries d'art en la quarta edició del Saló Newart, on s'han citat més de mig centenar de galeries estatals i estrangeres. Newart, que serà obert fins al proper dia 29, està concebut com un encontre en el qual artistes, galeristes, col·leccionistes, crítics i públic en general podran intercanviar inquietuds, comprar, vendre i reflexionar sobre l'art dels nostres dies. En aquesta ocasió, la principal novetat és la presència de nou galeristes de la regió canadenca del Quebec que representen una associació professional de galeries d'art contemporani. Al costat de joves artistes, es pot contemplar l'obra d'altres ja consagrats, com és el cas de Broto, Ouka Lele, Grau"Garriga o Carlos Pazos, aquest darrer amb una instal·lació que, precisament, reflexiona «sobre la impossibilitat d'interferir en la privacitat d'una habitació d'hotel». EFE.

• RECONEIXEMENTS

Aniversari de la mort de Gloria Fuertes Un grup de nins i grans homenatjà ahir a Valladolid l'escriptora Gloria Fuertes amb la lectura de la seva obra, en complir-se un any de la seva mort, amb un acte programat per Missatgers de la Pau. Amb la lectura d'una poesia dedicada a santa Teresa de Jesús, obra escollida perquè es tracta d'una figura emblemàtica que va néixer a Àvila, s'encetà un recorregut per la trajectòria de l'escriptora que prengué veu en els nens, que es varen turnar per dir en veu alta el que escrigué Fuertes sobre l'ortografia, els mestres de les flors, les aventures «de un pato que va a un peluquero barato» o els consells perquè els més petits vagin en compte a l'hora de travessar el carrer. EFE.

Premi Pere Calders Josep Casadesús Calvó rebé ahir el IV premi Pere Calders de Literatura Catalana per l'obra Dos viatges: Mescal i Namestí Babà. L'obra guanyadora combina valors narratius i humans i constitueix, segons el jurat del premi, un dels millors relats de viatges contemporanis. Dotat amb un milió de pessetes, el premi té com a objectiu potenciar la creació literària en llengua catalana i el gust per la lectura en el camp de l'ensenyament. L'obra finalista ha estat en aquesta ocasió La inconstant fondària del solc, de Francesc Serés Guillén, una sèrie de relats en els quals l'autor reflecteix la realitat d'una postguerra en terres de Ponent. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris