algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

El col·lectiu de galeristes de les Illes Balears, protagonista a l'àmbit estatal

Bernat Rabassa, d'Altair, ha estat nomenat president dels galeristes espanyols

80432

Bernat Rabassa.

El col·lectiu de galeristes illencs es troba actualment en un dels seus millors moments. Així ho comentà ahir un dels integrants de l'Associació Independent de Galeristes Autònoms de les Balears, Bernat Rabassa, tot just nomenat aquesta setmana nou president de la Unió d'Associacions de Galeries d'Art d'Espanya. El positiu diagnòstic de Rabassa, que assenyala la magnífica tasca de promoció que realitzen les sales illenques i la importància "proporcionalment" de la seva presència a les fires internacionals es veu confirmada per l'assistència de la galeria Xavier Fiol a Newart de Barcelona, a partir d'avui, i en la participació, una any més, de Karin Giacobbi en el comitè organitzador de la fira ARCO de Madrid.

L'elecció de Rabassa com a nou president de l'associació estatal suposa que per primera vegada d'ençà de la fundació d'aquesta entitat, ara fa set anys, es posarà al seu capdavant un galerista que no procedeix ni de Madrid ni de Barcelona, les dues ciutats que aglutinen més sales d'art i que mantenen una rica tradició en el món del galerisme. Rabassa atribueix aquest canvi al mèrit col·lectiu: «el fet que jo hagi estat escollit "apuntà" és en part un reconeixement a la feina feta per la Unió de galeristes balears, a la seva professionalitat», tant quant a promoció d'artistes com a la seva presència a fires internacionals».

El cas, tanmateix, és que l'elecció de Rabassa per ocupar la presidència de l'entitat, càrrec establert per a dos anys, és tota una fita tenint en compte que les galeries de Madrid i Barcelona sumen més de la meitat del total estatal i que en l'elecció correspon un vot a cadascuna de les galeries adscrites a les 11 associacions que integren la Unió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris