cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

La investigació espacial permetrà preveure els desastres naturals

Granada acull aquesta setmana el XIX Comitè de la Ciència Espacial Europea

La investigació científica mitjançant l'observació de la Terra des de l'espai permetrà als experts preveure els desastres naturals i controlar-ne les conseqüències. Així ho assegura el gestor del Programa Nacional d'Investigació Espacial, Rafel Rodrigo, amb motiu de la realització a Granada del XIX Comitè de la Ciència Espacial Europea, assessor de l'Agència Espacial Europea que ha congregat una trentena d'experts per debatre fins demà sobre els projectes espacials del segle XXI, a la seu de l'Institut d'Astrofísica d'Anadalusia.

Rodrigo, director de l'Institut d'Astrofísica, incidí en la necessitat de coordinar esforços econòmics i humans per al desenvolupament de programes espacials i posà en relleu la potenciació de projectes que repercuteixen directament en la humanitat. Rodrigo explicà que «l'observació de la Terra des de l'espai ens donarà una visió global dels desastres naturals que es produeixin i, encara que no puguem evitar-los, sí podrem determinar quan succeiran i, en conseqüència, alertar la població per evitar-ne tant com sigui possible els terribles efectes», afegí.

D'altra banda, els programes d'investigació espacial del proper mil·lenni s'orientaran a la recerca de planetes, similars a la Terra, fora del nostre sistema solar, alhora que preveu aprofundir en l'astrofísica d'altres energies i es desenvoluparan grans projectes per dotar d'instrumentalització adequada l'Estació Espacial Internacional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris