algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Breus

• ART

El Cosmos a la pintura El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acull des d'avui l'exposició Cosmos. Del romanticisme a les avantguardes 1801 -2001, una mostra que reuneix 250 peces, entre les quals destaquen obres de pintors com Miró, Klein, Goya, Mondrian, Gustave Doré, Salvador Dalí i Kandinsky, i fotografies de la NASA. L'exposició realitza un recorregut pel cosmos que permet apreciar la passió que ha despertat a Occident l'estudi de l'Univers en general i la plasmació d'aquest en les diferents modalitats d'art des del romanticisme fins a les avantguardes. EPR.

• RECONEIXEMENTS

Premi Nacional El poeta valencià Francisco Brines va ser guardonat ahir amb el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles, que convoca el Ministeri d'Educació i Cultura com a reconeixement a tota una vida. Aquest guardó, que està considerat el segon d'importància en llengua castellana després del Cervantes, està dotat amb cinc milions de pessetes. Francisco Brines ha estat professor de llengua espanyola a la Universitat d'Oxford. Entre les obres més conegudes de Francisco Brines es troben Las brasas (1960), Palabras a la oscuridad (1966) i Aún no (1971). EPR.

• LITERATURA

Una nova novel·la de Matute L'escriptora Ana María Matute anuncià ahir que en el termini d'un mes entregarà al seu editor el text del seu nou llibre, la novel·la Aranmanoth, que versa sobre una llegenda medieval apòcrifa. Matute destacà que el seu nou treball «és una novel·la curta, de 150 planes, en contraposició al «volumàs» que va ser Olvidado rey Gudú, editat el 1996. Aranmanoth, explicà, «és en el calendari carolingi el mes d'agost, el mes de les espigues». EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris