cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Nadal ja és arribat als carrers de Palma

Ahir tingué lloc l'encesa de les 150.000 bombetes que il·luminaran la ciutat fins el sis de gener

80134

Fageda i un grup de nins encengueren els llums a les 18.30 hores. Fotos: T.M.

Fins a 150.000 bombetes repartides per carrers, places i barriades de Palma brillaren a l'horbaixa donant la benvinguda el temps de Nadal. Eren poc més de les 18.00 hores quan una dotzena de nins expectants, així com una representació de comerciants, se situaren al balcó de Cort per al protocol·lari acte de l'encesa. Només calia esperar el moment assenyalat, les 18.30 hores.

Poc abans tot es decidí. El batle de Palma, Joan Fageda, trencant la tradició iniciada fa tres anys i consistent en què sigui un nin el que tengui el privilegi de pitjar el botó de l'encesa dels llums decidí que fossin tots els presents els que conjuntament amb ell tinguessin aquest plaer. Tot seguit, la coral de Sant Francesc entonà diverses nadales a la plaça de l'Ajuntament, amb la qual cosa congregà tots els veïns que passaven per davant.

Clos l'acte a Cort, les autoritats municipals acompanyades per una representació dels comerciants de Palma que han subvencionat la il·luminació sortiren en comitiva per alguns dels més cèntrics carrers de Palma a observar la ciutat enllumenada i donar part que el Nadal és arribat a tots els que es trobaven pels carrers. Per a tota aquesta iniciativa, avançada un dia del que en principi estava previst, s'invertiran fins a 35 milions de pessetes que seran aportats entre l'Ajuntament i les diferents associacions de comerciants. Aquests aporten fins a un trenta per cent del total.

Els llums estaran encesos fins el sis de gener de les cinc i mitja de l'horabaixa i fins a les nou i mitja del vespre els dies feiners. Quant al cap de setmana, no s'apagaran fins a les 24.00 hores i els dies 24, 25, 31 i dia sis de gener seran encesos fins a les sis de la matinada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris