algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

La campanya «Nad-Alas sense sida», copa i preservatiu als joves per prevenir

L'objectiu és implicar bars i locals perquè actuïn com a mediadors de Salut

L'Associació Anti-Sida de Mallorca (Alas) posarà en marxa una campanya de Nadal amb el títol «Nad-Alas sense sida». A través d'aquesta campanya, l'objectiu principal és la prevenció. Es tracta d'aconseguir que s'impliquin bars i llocs de diversió nocturna i els ajuntaments de tal manera que actuïn com a mediadors de salut, repartint un preservatiu amb cada copa. Una campanya que es desenvoluparà simultàniament per primer cop a Eivissa, Mallorca, i Menorca.

La coordinadora de l'Àrea de Prevenció d'Alas, Maria Amengual, explicà que «aquesta campanya es posarà en marxa el proper dia 1 de desembre i es desenvoluparà fins al dia 9 de gener. Es tracta que s'impliquin el major nombre d'establiments nocturs, bars i ajuntaments perquè actuïn com a centres mediadors i donin els preservatius als clients. Els col·laboradors d'Alas que es posi en contacte amb aquests establiments estan perfectament acreditats i preparats per donar informació sobre aquesta campanya».

La filosofia de «Nad-alas» és que sigui tan fàcil demanar una copa com un preservatiu. L'establiment col·laborador de la campanya es podrà identificar a través d'un adhesiu a la porta del local. Maria Amengual va comentar que «aquest preservatiu anirà acompanyat d'una informació bàsica de com utilitzar-lo. La idea és animar els joves a emprar el preservatiu i així mateix explicar-los la necessitat de fer-se les proves si han tingut relacions sexuals de risc ja que està comprovat que el major nombre d'infeccions provenen de persones que no coneixen la seva seropositivitat».

La campanya encara està oberta però ja s'han sumat a ella més de 13 ajuntaments, entre ells, Calvià, Manacor, Inca, a més d'un gran nombre de bars. Des d'Alas es calcula que es repartiran més de 50.000 preservatius. La posada en marxa d'aquesta campanya compta amb el suport del Govern balear. El pròxim dia 1 de desembre és el Dia Internacional de la Sida. Així el Consell Insular de les Pitiüses i l'Ajuntament d'Eivissa va presentar ahir una campanya que inclou el repartiment de llaços vermells i preservatius.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris