algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

El director artístic Félix Murcia guanya el Premi Nacional de Cinema

El jurat ha reconegut la seva labor a les pel·lícules «Mararía» i «Extraños»

El director artístic Félix Murcia resultà ahir guanyador del Premi Nacional de Cinematografia, segons decisió d'un jurat que convocà la Direcció General de l'Institut del Cinema i de les Arts Audioviusals (ICAA) del Ministeri d'Educació i Cultura.

El jurat concedí, per unanimitat, aquest guardó dotat amb cinc milions de pessetes a Félix Murcia pel seu treball desenvolupat en els films Mararía d'Antoni Betancor i Extraños d'Imanol Uribe; així com per tota la seva trajectòria professional. Aquesta és la primera vegada que el Premi Nacional de Cinematografia distingeix un director artístic.

El jurat del Premi Nacional ha estat presidit pel director general de l'ICAA, José María Otero, i els vocals: Andrés Santana, Agustín Navarro, Fernando León de Araona, Antoni Chavarrías, Amparo Soler Leal, Jesús García i Montxo Armendáriz. Actuà com a secretari Carmelo Romero, Subdirector general de Promoció de l'ICAA. Félix Murcia Aguayo, nascut a Aranda de Duero (Burgos) el 1945, té el títol d'Arquitectura d'Interiors, Arts Aplicades, Escenografia i Disseny Superior per les Escoles d'Arts i Oficis de Madrid.

S'inicià en la televisió holandesa i ingressà en la Televisió Espanyola el 1966, intervenint a l'hora en el cine com ajundant de decoració i ambientador en pel·lícules el director artístic de les quals era Rafel Palmer.

El guanyador ha impartit classes d'escenografia en l'Institut Oficial de RTVE des de 1978 a 1980. El seu darrer treball a Televisió Espanyola, on també s'ocupà de la direcció artística d' El Quijote, fou la sèrie Fortunata y Jacinta, dirigia per Mario Camus; mentrestant, el 1999 ha treballat en el disseny de producció de la sèrie El camino de Santiago, dirigida per Robert Young.

Entre els seus treballs cinematogràfics figuren El corazón del bosque, de Manuel Gutiérrez; Crónica del alba d'Antonio Betancor; Carmen de Carlos Saura; Soldados de plomo, de José Sacristán; i Sal Gorda, de Fernando Trueba, entre d'altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris