algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El món privat i literari de Llorenç Villalonga, més accessible al públic

La xarxa Internet ha estrenat la pàgina web realitzada per la Casa-Museu

Aprofitant els serveis i les possibilitats de difusió que ofereix la xarxa Internet, els responsables de la Casa"Museu de Llorenç Villalonga han posat les dependències i els coneixements sobre la vida i l'obra de l'escriptor mallorquí a disposició d'un públic ampli, amb la creació d'una completa pàgina web que fa ja algunes setmanes ha entrat en funcionament. Confeccionada per la directora-gerent del centre, Catalina Sureda, i el documentalista expert en l'autor Jaume Pomar, la pàgina és una finestra oberta que fa accessible a la Casa"Museu, ubicada al casal de can Sabater de Binissalem, des de qualsevol punt del món.

Presidida pel logotip del centre, icona creada en referència a la màxima «Els contraris "fracàs o èxit, llibertat i destí" són iguals que el lluç que es mossega la cua» extreta de L'àngel rebel, la pàgina posa a disposició de l'usuari vincles diversos. El primer està centrat en la Casa-Museu, i en ell s'ubica el públic sobre la situació, la relació de l'escriptor amb el casal i el projecte de futur de la Casa-Museu. El vincle amb la «Vida i obra» de Villalonga, realitzat per l'expert Jaume Pomar, esdevé una eina didàctica per conèixer l'autor que es complementa amb l'apartat de bibliografia, que facilita a l'usuari un vast llistat d'estudis sobre el novel·lista.

En el vessant menys acadèmic, els principals atractius de la pàgina rauen en les imatges que il·lustren els texts i l'apartat de fotografies. Tanmateix, la gran sorpresa de la pàgina web figura en l'apartat de vídeo, en què l'usuari pot assistir a una doble sessió: d'una banda, la projecció del vídeo realitzat pel Consell de Mallorca amb motiu del centenari de l'autor, document basat en les Falses memòries de Salvador Orlan amb la interpretació dels actors Toni Gomila i Caterina Alorda; de l'altra, també es pot accedir a la representació del Faust villalonguià que va tenir lloc al Teatre Principal de Palma el 1997.

Malgrat que no comptin com els vincles de major envergadura, cal esmentar també l'existència d'altres links habituals en tota plana web. Es tracta d'aquells en què s'informa de la situació exacta de la Casa"Museu, per facilitar que els visitants virtuals n'esdevenguin visitants reals; l'apartat de l'agenda d'activitats, en què s'esmenta la propera exposició sobre les Converses poètiques de Formentor que inaugurarà el pròxim dia 11 de desembre l'escriptor Baltasar Porcel; un llibre de visites en què els usuaris poden llançar els seus comentaris i un servei de bústia per fer front a suggeriments o sol·licituds.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris