cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Renovada, la Capella Mallorquina continuarà com a «ambaixadora musical»

José María Moreno és el nou director dels cantaires que afrontarà el repte d'innovar

77452

Moreno dirigeix la Capella amb un sentit religiós menor.

J. Rosselló.

Amb més de trenta anys d'èxit, la Capella Mallorquina, considerada com l'ambaixadora de l'art coral de les Balears arreu del món, no atura ni un moment d'assajar i d'entonar el cant polifònic per continuar conservant el nivell de qualitat oferit des que fou fundada el 1966 per mossèn Bernat Julià.

Ara però, els 40 cantaires que integren la Capella han d'afrontar una nova etapa dins la trajectòria de la coral d'acord amb els nous temps, el nou mil·lenni i una nova direcció, de la mà de José María Moreno, qui assumí el càrrec el passat mes de febrer. El jove i nou director té com a objectiu renovar la Capella Mallorquina a l'hora que mantenir el seu prestigi, assolit al llarg de la seva existència i passejat per les principals capitals de l'Estat espanyol, Europa i Nord-amèrica. Així ho expressà Moreno en una entrevista concedida al Diari de Balears, quan assegurà que posarà tots els seus esforços per donar continuïtat a la Capella Mallorquina que «amb els anys s'ha convertit gairebé en una mena d'institució per Mallorca».

La de José María Moreno però, no és pas una tasca fàcil; més aviat és un repte, ja que amb un repertori que sobrepassa les 650 obres, deprés de representar més de 800 concerts i enregistrar tres discs, «innovar es fa un poc dificil», declarà el nou director, qui assegurà que a aquestes altures, la Capella havia interpretat absolutament de tot.

Dins l'esperit de renovació de la Capella "patrocinada per la Fundació Barceló" impulsat per José María Moreno, una de les primeres mesures adotades ha estat la captació de nous cantaires. «Hem renovat el 50 per cent de la plantilla de cantaires, els quals han hagut de superar unes dures proves d'admissió per poder garantir la qualitat i prestigi de la capella. La convocatòria va tenir una gran afluència d'aspirants a qui jo he exigit el màxim, "continuà Moreno", tant a nivell tècnicomusical com de veu».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris