cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

Cort rebaixa un 27% el pressupost destinat a Cultura per a l'any 2000

Tot i la baixada, s'han creat partides per a obres d'art i la Fundació Miró

59562

La regidora de Cultura, Carme Feliu.

L'Ajuntament de Palma aprovà el passat divendres en sessió plenària la partida pressupostària que es destinarà a l'àrea de cultura en el decurs de l'any 2000. El total pressupostat és de 1.342 milions de pessetes, un 27% menys respecte als 1.841 milions de què disposà Cort per a aquesta àrea en l'exercici del present any 1999.

Bona part de la rebaixa correspon a l'absència de la partida pressupostària destinada enguany a la Universíada, esdeveniment pel qual l'àrea disposà d'un pressupost de 245 milions de pessetes, així com els 464 milions invertits en matèria d'esports per a aquests actes, reduïts enguany a tan sols 47.

Així, paral·lelament a la desaparició d'aquestes partides i a la disminució en determinats sectors, com és el cas de les despeses de funcionament del Teatre Municipal, que disminueixen 1.100.000 pessetes, o la rebaixa de 500.000 pessetes en el pressupost per als museus Despuig i del Castell de Bellver, també s'han creat noves partides. És el cas dels 10 milions que es destinaran a l'adquisició d'obres d'art per al fons de l'Ajuntament, 31.260.000 pessetes com aportació del consistori a la Fundació Pilar i Joan Miró, o altres 10 milions per invertir en la instal·lació de software informàtic per a les biblioteques municipals.

Cal esmentar també partides que es mantindran intactes: dos milions per a restauració de monuments, 10'5 milions per a despeses vinculades als premis Ciutat de Palma o 40 milions en la concertació de programes de cultura. Gairebé totes les partides destinades a biblioteques, com és el manteniment, el pressuport per a premsa i publicacions, el fons de llibres o les despeses diverses es mantenen amb lleus modificacions, a excepció de l'increment d'un 460% per a mobiliari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris