nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

Valentí Puig torna al mercat amb l'assaig «Els geòmetres i la novel·la»

De la mà del segell que habitualment du als lectors els seus texts, Edicions 62, el novel·lista i assagista mallorquí Valentí Puig ha tornat a irrompre al mercat del llibre en català amb el títol Els geòmetres i la novel·la, que ha estat publicat a la col·lecció d'assaig Llibres a l'abast.

Després de Maniobres privades el darrer recull de contes publicat per l'autor i acollit de manera excel·lent per part de la crítica i del públic lector, Els geòmetres i la novel·la afronta una reflexió centrada en la narratologia, enfocada des de la perspectiva del novel·lista que acumula i sedimenta experiència del món que després acaba revertint en la novel·la: «història, ciència, pensament, psicologia, vida social: tot acaba sent xuclat per la naturalesa porífera de la novel·la. En certa manera, vol dir que el novel·lista ha de saber fer ús del ganivet per al peix», segons resa la contraportada del volum.

Amb Els geòmetres i la novel·la, Valentí Puig retorna a l'experiència provada amb èxit amb el seu primer assaig publicat, L'home de l'abric, que li valgué l'any 1997 el Premi Josep Pla. L'escriptor, que debutà al món de les publicacions amb el diari Bosc endins al 1982, és autor de volums de poesia, narracions, i novel·les com les conegudes Complot (1986), Somni Delta (1987) i Primera fuga (1997).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris