algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Breus

• LITERATURA

Troben cantata inèdita d'Alberti Eladio Mateos, periodista i investigador de l'obra de Rafael Alberti, ha trobat el Cantar de Mío Cid, una cantata escrita pel poeta gadità per al músic Julián Bautista de la qual quasi no es coneixia la seva existència i que serà presentada la setmana que ve en un congrés sobre l'exili espanyol. Mateos explicà que el text, escrit per Alberti entre final dels 40 i principi dels 50 i del qual existien només algunes referències, el trobà entre el llegat de Julián Bautista, destacat músic de la República, dipositat en la Biblioteca Nacional, al qual s'acostà amb la intenció de trobar correspondència o documents que permetessin aprofundir en la relació professional que mantingueren. E.P.

• TRASPÀS

Funerals per Guillem Viladot Unes 300 persones assistiren ahir als funerals que s'oficiaren a l'església Santa Maria d'Agramunt (Lleida) en memòria de l'escriptor i poeta català, Guillem Viladot, que va morir el passat divendres als 77 anys. Familiars, amics i personalitats del món de la literatura i la cultura en general, com Josep Vallverdú o Albert Guinovart, s'acostaren fins a la localitat natal de Viladot per acomiadar-se de l'escriptor. El conseller de Cultura en funcions, Joan Maria Pujals, que presidí el funeral, va dir que «la figura de Viladot no la podem circumscriure a nivell local perquè és un dels creadors de la cultura catalana de la segona meitat del segle vint». E.P.

• PREMIS

Presentació del llibre de l'Illa de Menorca Avui, a les 20.00 hores, es durà a terme la presentació del llibre amb les narracions finalistes del vuitè Premi Illa de Menorca, convocat per l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra i el diari Menorca. L'acte tindrà lloc a la Sala de Cultura Sa Nostra de Maó i tindrà la presència dels responsables de les entitats organitzadoras del certamen, així com del Consell Insular de Menorca, institució patrocinadora. La vuitena edició del premi Illa de Menorca de narració curta rebé més de 100 originals, dels quals 21 varen ser seleccionats com a finalistes i integren el volum que es presentarà avui. E.P.

• CONFERÈNCIES

Cicle de producció cultural a Internet El Cercle de Belles Arts de Madrid ha organitzat des d'avui fins el 29 de novembre un cicle de conferències sota el títol Internet: La necessitat de coneixement, en el qual intervindran José Antonio Millán, Ramón Buenaventura i Héctor Perea. L'objectiu d'aquest cicle és aprofundir en les relacions entre el món de les noves tecnologies, especialment en el cas d'Internet, i el món de la cultura. Els ponents, que són tres experts en l'àmbit cultural i informàtic, analitzaran com Internet ha condicionat l'evolució de la literatura o l'art plàstic. A més incidiran en les possibilitats reals d'Internet en la creació artística i la investigació científica. E.P.

• PRESENTACIÓ

L'home que pogué ser González El periodista Fernando Jáuregui ha rescatat en la seva primera novel·la La cuarta carpeta, la història d'Antonio Amat Maíz, l'home que rebutjà a final dels anys 60 ocupar la secretaria general del PSOE i que «perdé l'oportunitat de ser Felipe González». Especialista en la història de la lluita antifranquista i en l'etapa de la transició democràtica espanyola, Fernando Jáuregui considera que aquesta novel·la és un homenatge a Amat i a tots els qui com ell «es deixaren la pell en la lluita per aconseguir les llibertats» en els anys cinquanta, en una de les etapes més repressives del règim de Franco. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris