algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Els astrònoms capten col·lisions múltiples de fins a cinc galàxies

Un equip d'investigació ha descobert que a l'Univers es produeixen violentes col·lisions múltiples en les quals estan involucrats grups de fins a cinc galàxies que es troben a distàncies relativament properes. Aquesta és la primera vegada que els científics troben evidències de l'existència d'aquest tipus de fenomen, gràcies a les anàlisis realitzades sobre les imatges captades pel telescopi espacial Hubble.

Fins ara, els astrònoms pensaven que aquestes col·lisions tan sols es varen produir quan l'Univers era molt jove, ja que es relacionaven amb els processos inicials de la formació de les galàxies. Aquest descobriment suposa per als astrònoms una important font d'informació sobre la manera en què s'han format les galàxies. Els xocs entre galàxies constitueixen un dels fenòmens més violents i fascinants que es poden estudiar.

El descobriment fou possible després d'examinar un grup de 120 galàxies conegudes com infraroges ultralluminoses, situades algunes d'elles a una distància màxima de 3.000 milions d'anys llum. Aquests cossos es caracteritzen per emetre en l'infraroig una brillantor cent vegades superior a la de la Via Làctia. Els astrònoms pensaven que aquests tipus de fenòmens eren el producte d'una col·lisió entre dues galàxies i ara les imatges del Hubble han permès detectar que en moltes ocasions ocorren en nius de galàxies, és a dir entre tres, quatre i fins i tot cinc galàxies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris