cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

La nit dels onze millors esportistes del segle

Els guardons en reconeixement a la trajectòria de les grans llegendes es lliuraren a l'Òpera de Viena

Alain Prost, Michael Jordan, Steffi Graf, Nadia Comaneci, Carl Lewis, Dawn Fraser, Mark Spitz, Annemarie Moser-Proell, Jean-Claude Killy, Pelé i Mohammed Ali foren elegits el passat divendres a Viena com els indiscutibles campions del segle. Ells onze foren elegits entre més d'un centenar de candidats per un jurat de quinze membres presidit pel president del Comitè Olímpic Internacional (COI), el català Joan Antoni Samaranch.

Els noms dels guardonats foren anunciats al final d'una brillant cerimònia organitzada a l'Òpera de Viena i en la qual, entre d'altres, destacà la participació dels cantants italians Eros Ramazotti, Vincente La Scola i de l'estrella britànica Cliff Richard.

L'espectacle s'encetà amb una coreografia del director del ballet de l'Òpera, l'italià Renatto Zanella.
Molts dels guardonats, encara que han rebut nombrosos premis, destacaren la importància d'aquest esdeveniment.
En principi, els organitzadors pensaren en la possibilitat d'instituir un sol guardó per a qui resultàs com a millor esportista d'aquest segle, però finalment s'optà per atribuir onze premis distribuïts en un total de set diferents categories.

D'aquesta manera, el guardó als esports mecànics, que recaigué en el pilot francès de fórmula u quatre cops campió del món, Alain Prost encetà l'entrega de premis. Seguidament foren els guardons dels esports amb pilota, que correspongueren a la tennista alemanya Steffi Graf en haver aconseguit fins a 22 torneigs del Gran Slam i a Michael Jordan, dues vegades campió olímpic.

A l'apartat d'atletes resultaren premiats la romanesa Nadia Comaneci i Carl Lewis, guanyador, aquest darrer, de nou medalles d'or olímpiques.
Quant als esports nàutics, la nedadora australiana Dawn Fraser i Mark Spitz, autor de 28 plusmarques mundials, foren els seleccionats pel jurat per rebre aquest premi.

Als esports d'hivern l'esquiadora austríaca Annemarie Moser-Proell i el francès Jean-Claude Killy foren els guardonats.
Pel que fa a l'esport rei, el brasileny Edson Arantes do Nascimento, conegut arreu del món com «Pelé» i tres cops campió del món aconseguí el guardó.

De la mateixa manera, el llegendari boxeador, Mohammed Ali, obtingué el premi als esports de combat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris