cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

L'art cinètic, protagonista a una col·lectiva de la sala Can Planes de sa Pobla

C.C. Palma.
Amb la reunió d'obres de grans dimensions d'una dotzena d'artistes, l'espai d'art Can Planes de sa Pobla dedica les seves sales a peces que s'emmarquen en la tendència de la plàstica cinètica, basada en el joc entre l'objecte i el moviment que el dota de vida.

Iniciativa impulsada per l'escultor argentí Víctor Saül, la mostra reuneix una nòmina d'artistes en què només hi ha cinc mallorquins: Joan Cunill, Joan Lacomba, Antoni Caimari, Cándido Ballester i Martina Amengual. Amb ells exposen també la sueca Greta Malmcrona, els madrilenys Juanvi i Lola Marchena, el català Maymir i l'argentí Rubén Pacheco.

Segons explica el comissari Víctor Saül, «l'art cinètic neix fonamentat en el caràcter canviant de l'obra i en la seva condició estètica. Com a forma contemporània participa de tots els corrents i transcendeix avantatjat altres maneres circumscrites a una determinada fórmula». En la present mostra cada expositor ha donat al cinetisme el seu particular enfocament, des del moviment mecànic impulsat pel magnetisme, passant per elements estàtics que generen moviment en la superfície, fins al mecanisme ocult que té un cos viu, copsat en la planta que creix imperceptiblement i protagonitza la peça de Greta Malmcrona.

L'exposició «Cinetisme» va ser inaugurada ahir al vespre i serà disponible per al gaudi del públic fins el 2 de gener, dia de la seva cloenda.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris