nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Breus

• ART

Feriarte 99 La XXIII edició de Feriarte obrí ahir les seves portes al parc firal Joan Carles I després de la inauguració que va ser presidida pel batle de Madrid, José María Àlvarez del Manzano. Aquest certamen internacional d'art i antiguitats tindrà lloc fins al 28 de novembre i oferirà obres d'artistes de la talla de Murillo, Zurbarán, Sorolla, Joan Miró o Francisco Bores. En aquesta edició, Feriarte reuneix 173 expositors nacionals i estrangers que presentaran objectes amb almenys cent anys d'antiguitat. La qualitat i autenticitat d'aquestes obres estan avalades per un examen previ realitzat al començament de la Fira pel Comitè d'Expertització. Entre les peces més rellevants destaquen especialment les de pintura com el quadre Quatre Àngels, de Murillo; San Jerónimo, de Zurbarán; i Nens banyant-se, de Sorolla. EPR.

• PATRIMONI

Nou atemptat contra na Pulida La Conselleria de Cultura de Menorca informà ahir que el Servei de Patrimoni Històric del Consell Insular ha rebut una denúncia de la Policia Local des Migjorn Gran relativa als mals causats a les columnes d'estalactites de la cova na Pulida ubicada al municipi. Segons l'informe de la Policia Municipal, l'acció vandàlica es va dur a terme probablement el passat estiu i encara no han pogut ser localitzats ni identificats els autors de l'atemptat. Na Pulida és una formació natural rica en espectaculars estalactites i estalagmites que conté al seu interior un jaciment paleontològic d'on s'han extret restes d'antics micromamífers i també de l'espècies extingida «myotragus balearicus». No és aquesta la primera vegada que la cova es veu sotmesa al vandalisme dels visitants. EFE.

Arxiu General de la Guerra Civil L'Arxiu General de la Guerra Civil Espanyola, que té la seu a Salamanca, ha rebut durant el darrrer any nous fons documentals sobre ciutadans espanyols que van haver d'exiliar-se a països sud-americans en acabar la contesa, segons assegurà ahir el director d'aquest centre, Miguel Àngel Jaramillo. Jaramillo explicà que els nous fons «són documents microfilmats de filòsofs i poetes que procedeixen de Mèxic i Argentina», i afegí que «dia a dia i contínuament estam treballant per adquirir nous fons, encara que no sempre són tan espectaculars com volem». EPR.

• TRASPÀS

Mor l'escriptor Guillem Viladot El poeta català Guillem Viladot morí ahir al matí a l'Hospital Clínic de Barcelona, on havia ingressat el passat dia 3 d'aquest mes. Viladot, nascut a la població lleidatana d'Agramunt, va cultivar la poesia visual, de caràcter avantguardista, i també la clàssica, recorrent a l'ús del sonet, i tots els seus versos, des de 1952 fins a 1990, estan recollits en tres volums. També va ser autor de narrativa de la novel·la històrica Joana, publicada l'any 1991. Viladot va fundar un museu de poesia visual a Agramunt amb el nom de Lo Pardal. EPR.

• LITERATURA

Lectura de Saramago a Àustria L'escriptor portuguès José Saramago, premi Nobel de Literatura l'any 1998, llegirà extractes de la seva obra el proper dia 24 de novembre a l'edifici de la Residenz de la ciutat austríaca de Salzburg. Saramago, l'únic autor portuguès distingit amb el guarddó de l'Acadèmia sueca, participarà en un debat després de la conferència, organitzada per l'Institut de Romanística de la Universitat de Salzburg i de l'Institut Camoens del Ministeri portuguès d'Exteriors. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris