algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
15°

L'Auditòrium estrena «Más se perdió en Cuba» després de dos anys d'èxit

L'obra, representada per Guirigai, és un homenatge satíric a la societat del 1898

Más se perdió en Cuba s'estrenà ahir a l'Auditòrium de Palma després de dos anys en cartell arreu d'Espanya i l'estranger homenatjant la cultura popular i recordant l'esdeveniment de la pèrdua de les darreres colònies ultramarines de l'imperi.

Hereva del teatre de Lope de Rueda i de tota l'herència del teatre còmic de cordill, aquesta peça original d'Agustín Iglesias, duita a escena per la companyia Guirigai presenta un formidable desplegament de la inventiva palesa als gèneres de l'entremès, romanç, cançons populars... entremesclant l'èxit i l'alegria còmica amb el millor esperit crític i tràgic de l'aiguafort.

Després d'anys de córrer per places i casinos, per atzar o per burla del destí, els personatges principals, Cascorro i Trinitat són contractats per dues pessetes i es veuen trepitjant per primer cop un teatre, on posen en escena el seu joc de carrer amb el qual intenten no desmerèixer l'estima del públic.

És la història de Cascorro, interpretat per Agustín Iglesias, que mai no acabà de tornar de Cuba. De Trinitat Tenanguillo, Angie Savall, que sempre somià amb la seva nit de glòria i cerca la seva llibertat rompent tots els seus llaços socials i també és la història de Bombita, personatge duit a escena per Pepe Pulido, fill de Trini i un jove anarquista i revolucionari que amb la seva guitarra acompanya ambdós còmics allà on sigui. Més en el fons, Más se perdió en Cuba és també la història d'aquells que no perderen un imperi, sinó d'aquells que encara sense tenir res ho varen perdre tot i no res. La història del batec de la gent que visqué aquells esdeveniments de primera mà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris