algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Breus

• LITERATURA

La narrativa amb el boom turístic L'editorial Documenta balear presentà ahir en el Centre de Cultura de «Sa Nostra» el seu darrer treball, publicat per la doctora en Literatura alemanya i lectora en català a la Universitat de Böchum, Pilar Arnau i Segarra. La presentació del llibre, Narrativa i turisme a Mallorca va anar a càrrec de l'escriptor Guillem Frontera i de la directora gerent d'Ordenació del Turisme, Josefina Casals, que introduïren els assistens en una obra sobre els orígens de la coneguda com a generació dels setanta i de les relacions amb la nova indústria que capgiraria l'Illa de Mallorca. DdB.

Inèdits de Juan Ramon Jiménez El professor de Literatura espanyola a la Universitat de Còrdova, Diego Martínez Torrón, és el responsable de la nova edició de l'obra La realidad invisible de l'escriptor onubenc Juan Ramon Jiménez, i en la qual apareixen versos inèdits del poeta. La realidad invisible, editada per Cátedra en la seva col·lecció «Letras HIspánicas», va romandre inèdita després de la mort de l'autor, fins que va ser publicada l'any 1983. El volum s'insereix en una segona etapa de la poesia de Jiménez, de caràcter essencialista i senzill. Per dotar aquesta edició d'una lectura diferent respecte de la primera, Cátedra ha seguit la darrera correcció del poeta en els textos, i s'hi han afegit versos inèdits que completen el corpus del llibre. EPR.

• ART

555 milions per un Twombly L'Estat ha adquirit en una subhasta de la firma Sotheby's a Nova UYork un quadre de l'artista nord-americà Cy Twombly, i que tindrà com a destinació el Museu Nacional d'Art Reina Sofia, i pel qual ha abonat 555 milions de pessetes. L'obra no porta títol i va ser realitzada l'any 1959. En la mateixa sessió de subhasta es va vendre també una obra de Mark Rothko titulada Nº 15, de l'any 1952, que va ser rematada en 1.700 milions de pessetes, xifra amb la qual s'assolí un nou rècord per a l'artista en una subhasta. EPR.

• RECONEIXEMENTS

Editorial Trotta, Premi Nacional El Ministeri d´Educació i Cultura concedí ahir a l'Editorial Trotta el Premi Nacional a la millor tasca editorial corresponent a 1998. El premi s'atorga a títol honorífic i no té cap mena de dotació econòmica. Segons apuntaren fonts oficials, el jurat pretén distingir la «joventut de l'editorial i la seva dedicació a temes de gran valor cultural en àrees de Filosofia, Psicologia, Teologia i Poesia, tal com es reflecteix en la seva producció editorial de 1998». El director de Trotta, Alejandro Sierra, manifestà la seva «sorpresa» un cop coneguda la notícia, i la féu extensiva a tots els membres de l'editorial. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris