algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Breus

• ART

La galeria més antiga entra a la xarxa La Sala Parés, la galeria d'art més antiga d'Espanya creada fa 160 anys, ha obert una pàgina pròpia a la xarxa Internet en la qual presenta les seves exposicions, amb els seus artistes i la seva història. La plana web inclou a més informació dels espais que la Sala Parés ha obert en els darrers anys, la Galeria Trama, dedicada a les noves tendències de l'art contemporani, i Maragall Edicions, centrada en l'obra gràfica original. A l'adreça electrònica de la plana (www.salapares.com) es poden visualitzar nou exposicions d'art, veure obres i biografies de més de mig centenar d'artistes i descobrir les seves edicions més recents, així com fer un recorregut per la història de la dècada de les sales d'art d'Espanya a partir d'imatges, documents i retalls de premsa. EFE.

El Prado licitarà per un esbós de Goya El Museu del Prado licitarà a Nova York per un esbós de Francisco de Goya, que representa el cabdill cartaginès Hanníbal contemplant per primera vegada Itàlia des dels Alps, al llarg d'una subhasta que orgnitzarà la Sala Sotheby's de Nova York, el 28 de gener del 2000. L'esbós va ser pintat per l'artista al llarg de la seva estada a Itàlia entre 1770"1771, on des de Roma preparà i envià un quadre al concurs de pintura de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Palma. Té una estimació entre 80 i 112 milions de pessetes. El llenç definitiu de l'esbós que ara surt a la venda es troba a la Fundació Selgas-Fagalde a Cudillero, Astúries. EPR.

Bona cotització de l'art llatinoamericà Diverses obres llatinoamericanes pertanyents a la col·lecció de Jimmy i Leonora Belilty, de Caracas, assoliren la passada nit de dilluns una bona cotització en el primer dia de subhasta d'art contemporani que presentà la casa Christie's de Nova York. El president de la sala de subhastes assenyalà que aquesta era la primera ocasió en què aquesta prestigiosa casa de subhastes incloïa treballs d'artistes contemporanis llatinoamericans en una oferta internacional més ampla, en la qual sortiren a la venda obres d'artistes de fama internacional com Andy Warhol, Jeff Koons o Chuck Close. S'ha de ressaltar que la nova estratègia brindarà l'oportunitat a artistes contemporanis d'Amèrica Llatina d'accedir a un mercat més ample i fomentarà l'interès de compradors d'altres continents per aquestes obres. EFE.

• EXPOSICIONS

Zaplana i Zurbaran a Nova York El president de la Generalitat valenciana, Eduardo Zaplana, inaugurà ahir a Nova York una exposició dedicada al pintor espanyol Francisco de Zurbaran, amb la finalitat de difondre internacionalment el patrimoni artístic d'aquesta regió. La mostra, titulada «Zurbaran i el seu obrador. Pintures pel nou món» exposa llenços que es feien al segle XVII al taller sevillà del gran mestre del barroc espanyol per al seu enviament a Amèrica, on ornamentaren clastres i temples d'ordes religioses. Amb l'exposició, la Generalitat Valenciana compleix part de la seva aposta per la promoció internacional del patrimoni artístic regional. EFE.

• LITERATURA

Narrativa i turisme a Mallorca El Centre de Cultura de Sa Nostra acull aquesta nit la presentació del llibre Narrativa i turisme a Mallorca (1968"1980), estudi sobre la literatura generada a l'illa amb el boom turístic per la professora Pilar Arnau Segarra, col·laboradora habitual a l'espai de crítica literària del suplement Balears Cultural. La presentació, a les vuit del vespre, comptarà amb la intervenció de l'escriptor Guillem Frontera i la directora general d'Ordenació del Turisme, Josefina Casals. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris