cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

Els galeristes reclamen l'ajuda de les institucions per participar a fires d'art

Ferran Cano, Gianni Giaccobbi i la Maior han pres part a la Fira de Colònia

Reclamant una major implicació de les institucions per facilitar la presència de les sales illenques a les fires d'art «de primera categoria», els responsables de les galeries palmesanes Ferran Cano i Gianni Giacobbi i la pollencina Maior posaren de manifest les dificultats que actualment han d'afrontar per aconseguir participar a esdeveniments de tanta tradició internacional com és la Fira d'Art de Colònia, organitzada la passada setmana amb l'assistència de tots tres espais expositius.

Ferran Cano, Karin Giaccobbi i la regent de la galeria Maior Jero Martínez coincidiren a apuntar que la presència de les sales balears en aquesta mena d'actes ultrapassa els interessos comercials privats: «és donar una imatge del que és la galeria, de la seva categoria, però també és complir una funció de propaganda cultural molt important per Balears», assenyalà Martínez. Així mateix, indicaren que malgrat els precaris ajuts de què disposen, les Balears són la comunitat més representada després de Madrid i Barcelona a les fires més destacades, fet que demostra l'esforç de les sales per la seva difusió i promoció exterior.

Segons explicaren, actualment les subvencions són escasses i mal proporcionades: en el darrer any, el Govern balear repartí un total de 4 milions de pessetes entre totes les galeries que havien participat a fires internacionals, sense tenir en compte la seva categoria ni la inversió econòmica realitzada en cada cas. Tanmateix, hi ha «confiança en què el diàleg amb el Govern balear començarà. Ara hi ha possibilitats de canvi, però s'han de saber els objectius, saber si es volen promocionar els artistes mallorquins a fires de segona o de primera categoria», apuntà Ferran Cano.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris