cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

El llegat d'en Xesc ja és al carrer

Ahir es presentà l'obra completa del gran dramaturg, que es repartirà per biblioteques i escoles

El Casal Solleric fou el lloc seleccionat ahir vespre per a la presentació de les Obres Completes de Xesc Forteza. En total són mil col·leccions de deu volums cadascuna en les qual es recull l'herència escrita del dramaturg. Fins a 28 obres, que van des de Fi de trajecte a Catxin dena quin estiu a través de les qual es fa un retrat de l'evolució de la societat mallorquina en el darrer mig segle amb el seu característic humor.

Aquesta iniciativa feta realitat pel Govern i l'Ajuntament de Palma, fou impulsada en vida pel propi Xesc Fortesa i tal com va preveure totes les col·leccions seran regalades a biblioteques, escoles i altres institucions perquè en puguin fer un ús didàctic i divulgatiu.

A l'acte, plagat d'emotivitat i records, es donaren cita familiars, amics, personalitats diverses de les arts i polítics. Entre d'altres destacà la presència de l'actor Joan Bibiloni, l'escriptor Janer Manila, el director de l'Auditòrium Rafel Ferragut, Bonet de San Pedro, Catalina Valls i un llarg etcètera.

En representació del Govern hi fou present el director general de Cultura, Pere Muñoz, el batle de Palma, Joan Fageda, el president de la comissió de Cultura del CIM, Cecili Buele... L'acte s'inicià amb les paraules de la filla del gran actor, Catalina Forteza, qui destacà l'alegria perquè la creació literària del seu pare pugui passar a la història i a la vegada, la tristesa perquè ell no ha pogut ser present a l'acte com hauria desitjat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris