algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

El barroc perdurarà amb «Júpiter i Danae»

El patrimoni musical es recupera amb el compacte de l'òpera del compositor Antoni Lliteres

Una de les òperes més importants del barroc espanyol quedarà ja per a la posteritat gràcies a l'edidició del cinquè disc compacte de la col·lecció «Compositors de les Illes Balears», impulsada per diverses institucions de l'Illa.

Aquest nou títol correspon a l'òpera Júpiter i Danae creada pel compositor mallorquí Antoni Lliteres, que «juntament amb altres músics i autors del segle XVII són desconeguts», apuntà Ignaci Fernández, responsable de la Societat General d'Autors d'Espanya (SGAE), qui declarà d'altra banda que «ha calgut un llarg procés de documentació i recerca d'arxius en les catedrals barroques per part de musicòlegs internacionals per valorar com pertoca els nostres autors i compositors, la qualitat musical dels quals sovint no ha estat prou reconeguda».

Aquesta peça operística basada en la mitologia grega, ha estat enregistrada en el nou estudi de gravació d'ONA Digital situats a Bunyola. Per a l'enregistrament de l'obra, interpretada per la Capella de Ministrers de València i dirigida per Carles Magraner, «ha estat necessari seguir uns criteris històrics» declarà el responsable dels estudis Miquel Brunet, qui assegurà que elaborar un disc d'aquestes característiques no és una tasca gens fàcil. «Hem intentat reproduir l'estil barroc tant a nivell instrumentístic com de veu», continuà Brunet. Així doncs, durant l'enregistrament s'han emprat els instruments originals de l'època com el violí, violoncel i contrabaix.

Pel que fa a la veu, Brunet destacà el procés d'adaptació que han hagut de dur a terme els cantants de la Capella de Ministrers en la mesura que s'ha de canviar de registre per cantar al costat dels intruments barrocs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris