algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

Breus

• ART

Voltes a la Sagrada Família pel 2000 La basílica de la Sagrada Família, projectada per l'arquitecte Antoni Gaudí, tindrà acabades abans de la fi d'any el conjunt de voltes de la nau principal, situades a 45 metres d'alçada, am la qual cosa quedarà coberta una superfície de 1.500 metres quadrats de l'interior del temple. En els càlculs de les voltes de la nau principal han participat diversos equips de la Universitat Politècnica de Catalunya, que han treballat amb tècniques informàtiques de disseny les formes de les arcades imaginades per Gaudí. La Junta Constructora té previst enllestir per al 31 de desembre del 2000 la coberta de l'absis, el creuer i el transepte, amb la intenció de realitzar alguna actuació a l'interior. Amb la finalització de les obres de la cobertura, el visitant podrà gaudir d'una visió inusitada del temple, despullat de les bastides que l'omplen habitualment. EFE.

Robatoris de Picasso i Chagall a Colonya Dues peces de Picasso i una de Marc Chagall han estat robades en la passada edició d'Art-Cologne, una de les majors fires d'art d'Europa. Un gerro de ceràmica de Picasso, valorat en 18.000 marcs (aproximadament milió i mig de pessetes) i integrat per una sèrie numerada de cent exemplars, va ser sostret al llarg de la celebració del certamen, que diumenge passat va tancar les portes després de vuit dies d'activitats. Aquest robatori seguí el d'una peça única de Chagall, el valor del qual s'estima en 200.000 marcs (més de 17 milions de pesstes), també a la fira de Colonya, així com el d'una altra litografia de Picasso que va desaparèixer d'una galeria de la ciutat en els dies d'exhibició. EFE.

Retrospectiva de Chillida Trenta-tres obres de l'artista basc Eduardo Chillida, pertanyents en la seva majoria a la seva col·lecció particular, s'exhibeixen a la mostra retrospectiva «Chillida. 1957-1997», que la galeria Antonio Machón inaugurà ahir. La mostra romandrà oberta fins al final de desembre, i mostrarà devuit dibuixos sobre paper, sis collages, dues escultures d'alabastre i set terracuites. Amb motiu d'aquesta mostra, amb la qual la galeria celebra el 25è aniversari de la seva fundació, s'ha editat un catàleg que recull il·lustracions de totes les obres exposades, així com un assaig sobre l'artista escrit pel poeta José Àngel Valente. EFE.

• EXPOSICIONS

Poemes-objecte a la Maneu Amb afluència de públic, la Galeria d'Art Joan Oliver Maneu inaugurà ahir a vespre l'exposició d'obra recent del poeta inquer Lluís Maicas. La mostra, que es podrà visitar al llarg d'un mes a la galeria ciutadana, aplega una vintena de peces, inclosa la Trilogia de la patata, amb les quals l'artista expressa el desencís humà amb dosis d'ironia. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris