algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Lluís Maicas versa en poemes visuals el desencís humà amb fina ironia

La galeria Maneu inaugura anit una mostra de l'obra més recent de l'artista

84280

Maicas, entre camises de força.

J. Morey.

Són poemes que no caben dins un llibre, que necessiten, des de la seva concepció, plasmar-se plàsticament. Assumint la influència que en bona part exerceix Joan Brossa, Lluís Maicas torna al panorama expositiu ciutadà amb una nova sèrie de poemes-objecte, que es poden veure des d'avui i al llarg d'un mes a la Galeria d'Art Joan Oliver Maneu de Palma.

Si fa tres anys sorprengué el públic illenc amb una mostra de poemes-objecte configurada íntegrament per maletes de viatge, en les quals es desenvolupava el motiu genèric del «Bon Mal Viatge» físic i espiritual, Maicas ha optat en aquesta ocasió per una major diversitat d'elements combinats en els poemes-objecte. Malgrat que hi predominin materials reciclats, que «precisament per haver estat usats anteriorment tenen una petita història humana, cadascun d'ells», aquests es combinen amb plafons i altres elements que serveixen de suport pels elements presos de la quotidianitat.

La idea, comentà Maicas, és transmetre el desencís i el seu tractament irònic a través de la seva projecció en elements orgànics o inorgànics. Així, és el cas de la trilogia dedicada a la patata, en la qual, a través de tres plafons, l'espectador assisteix a «les mutacions que s'esdevenen en sotmetre a determinats vegetals a una intensa pressió sentimental»; és així com el tubercle experimenta el procés de degradació física en la successió de tres moments fonamentals: enamorament, engany i pansiment final.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris