algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

Breus

• LITERATURA

En tribut a Ignacio Aldecoa L'Ajuntament de Vitòria erigí ahir al cèntric parc de La Florida una estàtua en homenatge al novel·lista i poeta Ignacio Aldecoa, amb motiu del trentè aniversari de la seva mort. L'estàtua en bronze que recordarà l'escriptor vitorià és obra d'Aurelio Rivas i representa Aldecoa dret, amb un llibre obert a les mans, «com reflexionant sobre allò llegit» segons explicà l'escultor. La inauguració de la peça coincidí amb un homenatge literari en el qual intervingué la viuda de l'escriptor, Josefina Aldecoa i inclougué un recital de poesia a càrrec de Felipe Juaristi, poeta i traductor a l'euskera d'Ignacio Aldecoa i Premi Euskadi de Literatura 1998, juntament amb el Premi Euskadi de Traducció, el també poeta Peio Zabaleta. EFE.

• CONGRESSOS

Simposi de fi de segle sobre Calders La figura de l'escriptor català Pere Calders (1912-94) serà l'eix d'un simposi internacional a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i una exposició al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) al final de l'any 2000. Paral·lelament al simposi, que es realitzarà del 15 al 17 de novembre del 2000 a la Facultat de Filosofia i Lletres, la UAB i la ILC presentaran l'exposició «L'univers literari de Pere Calders» al CCCB. Les jornades analitzaran la trajectòria del narrador català en tres grans blocs temàtics: «Pere Calders i la literatura del seu temps» repassarà la relació amb els corrents artístics i literàries que el van influir i a les quals està vinculat; «Pere Calders i la realitat històrica» relacionarà la seva figura amb els esdeveniments històrics que va viure, com ara la República, la Guerra Civil i l'exili a Mèxic fins al 1963; i «Pere Calders i la creació literària», per analitzar els gèneres de l'obra i la llengua i recursos formals, entre altres aspectes. EPR.

• EXPOSICIONS

L'or de Colòmbia El Museu Arqueològic Nacional inaugurà ahir l'exposició «Or: Art Prehispànic de Colòmbia», que romandrà oberta fins al 19 de gener del 2000. Aquesta és la primera vegada que es presenta una mostra d'aquest tipus a Madrid i també el primer cop que l'empresa Aldeasa actua de patrocinadora. La mostra està integrada per 319 peces de les 33.000 que formen el Museu d'Or de Bogotà. L'antiguitat de les obres exposades va de l'any 500 abans de Crist al 1500 de la nostra era. S'han dividit en cinc àrees: la gent daurada; animals fabulosos; l'home animal; abstracció i natura; i univers de les formes. EPR.

• GUARDONS

Premi Guillem Cifre de Colonya La Fundació Guillem Cifre de Colonya de la Caixa de Pollença ha convocat una nova edició del Premi de Narrativa Juvenil, a la qual poden optar originals inèdits i en català. El termini d'admissió de les obres que concursin al guardó, dotat amb un milió de pessetes i la publicació a La Galera, es tanca el 21 de gener de l'any 2000. El Premi Guillem Cifre arriba enguany a la seva dinovena edició, el que indica la seva consolidació, que no sols es materialitza en la seva trajectòria sinó en la qualitat de les obres premiades en les successives edicions. DdB.

Ràdio Molins de Rei El jurat del X concurs de narrativa literària Mercè Rodoreda de Molins de Rei, destinat només a dones, ja ha seleccionat les dotze narracions finalistes d'entre les 131 obres rebudes des de diversos punts de Catalunya, València i Balears. Entre les dotze obres figura La dama negra, de Carme Planells Muntaner, l'única escriptora de Mallorca. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris