algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

En els pròxims quatre anys, el turisme espacial començarà a posar-se en òrbita

El 2004 començaran els primers «passeigs» i el 2017 funcionaran els primers hotels

Si ja heu vist tot el que volíeu veure a la Terra i voleu conèixer altres horitzons, començau a estalviar doblers a partir d'ara perquè el turisme espacial serà una realitat abans del que molts poden pensar. Els vols curts començaran el 2004 i els passeigs per fora de l'atmosfera amb hotels sense gravetat és previst que s'iniciïn el 2017, segons han afirmat agents britànics de viatges.

Howard Wolff, propietari d'una agència dels EUA que en aquests moments ja està dissenyant un hotel espacial de cent llits, esmentà que algunes companyies ja estan fent les seves pròpies reserves. Amb tot, per a molta de gent, estalviar no serà el problema, sinó que quan hagin aconseguit suficients doblers, tindran massa edat com per poder realitzar algun d'aquests viatges.

Wolff assenyalà que «a hores d'ara tan sols dues companyies ofereixen aquests «vols suborbitals» per sentir uns minuts l'experiència de la ingravidesa. Però per a aquests viatgets d'ara, encara que el cos no tingui pes, el que pesa és el seu cost, al voltant d'uns 16 milions de pessetes per persona. S'assegura que els preus poc a poc començaran a baixar. Segons Wolff, aquest preu que ara es paga «pot baixar dràsticament en la mesura que un major nombre d'empreses es decideixin a entrar en el negoci».

Wolff, que dirigeix la mal anomenada fira de Viatges pel Món, digué que els vols turístics fora de l'atmosfera, pernoctant a l'espai, començarien en el 2017. A l'hotel espacial hi haurà gravetat generada de manera artificial perquè els turistes no s'emmalalteixin. Tot i això, abans de viatjar els turistes hauran de demostrar a unes càmeres espacials la seva capacitat de surar en la ingravidesa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris