cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

El Principal es prepara per rebre amb espectacularitat «Las mujeres sabias»

L'excel·lent versió de Marsillach de la gran obra de Molière s'estrena la setmana que ve

El Teatre Principal es prepara per acollir la setmana que ve les quatre úniques funcions de l'excepcional adaptació d'Adolfo Marsillach de Las mujeres sabias de Molière.

Després de quasi un any en cartell i d'haver recorregut les millors escenes d'Espanya amb gran èxit, aquesta obra del genial dramaturg ofereix sota la direcció de Juan Zurro una versió «moderadament lliure» però fidel a l'argument original i en la qual l'enginy i el divertiment són les principals constants.

El repartiment d'actors no en són menys a aquest treball. Després de quinze anys, Analía Gadé, com a actriu principal, torna a protagonitzar la pedant, cruel i vil Filaminta, i Berta Riaza representa a la ingènua i presumida Belisa.

Segons Gadé, és una versió molt diferent de les que s'han dutes fins aleshores a escena i en la qual el caràcter i la ironia de Marsillach, gran asidu al dramaturg del segle XVII, es fan molt paleses en tots els moments de la representació.

Segons les crítiques, en ella Marsillach realitza un divertit exercici de construcció lingüística respetant els tipus, les intencions i l'estructura de l'obra però també aprofita per riure's de les pompositats del temps actual. En ella s'hi troben al·lusions i evidències clares tant de la recercada parla culta dels polítics com de més d'un «disbarat» lingüístic del feminisme més exaltat d'avui dia.

La peça original, estrenada el 1672, potencia amb una hilarant sàtira contra la pedanteria, l'erudició buida i la vanitat dels literats sota un argument plagat de dones que cerquen tenir veu i vot en una societat que no les té en compta i les margina de tota rellevància pública.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris