cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

Més enllà del retrat amb «Cites» a Sa Nostra

El fotògraf basc Juan Antonio Briñas exposa quaranta fotos de personatges del món de la cultura

83514

Briñas intenta reflectir molt més de la persona en els seus retrats.

J. T.

Juan Antonio Briñas no és mallorquí però viu aquí des de fa vint anys. Durant aquest temps, tan arrelat a l'Illa, el fotògraf ha retratat diversos aspectes de Mallorca: la gent, paisatges i els cafès, entre altres motius. Ara, el basc descobreix Cites, una exposició de quaranta retrats de diferents personalitats del món de la cultura en general. L'exposició forma part de la col·lecció Fotògrafs a les Illes, una iniciativa impulsada per l'Obra Cultural de Sa Nostra que pretén mostrar el treball fet pels fotògrafs que es troben a Mallorca, tant nadius com residents.

«És divertit; m'agrada fotografiar músics, arquitectes, escriptors i tot tipus de personatges per com n'és d'enriquidor. Intent respectar la imatge que cadascú té de si mateix, sense ridiculitzar mai ningú, però sempre des del meu punt de vista», declarà el fotògraf ahir, durant la presentació de l'exposició, que ve acompanyada de la publicació número 10 de l'esmentada col·lecció, precedit pels volums anteriors dedicats per exemple a Gabriel Ramon, Toni Pomades, Antoni Vidal o Pere Colom, entre d'altres.

Segons explicà el mateix Briñas, en aquest recull de retrats, intenta reflectir al màxim la personalitat dels fotografiats, entre els quals es troben distints personatges força coneguts a l'Illa com pintors (Joan Bennàssar, Miquel Barceló o Pep Suari), compositors (Bartomeu Artigues o Antoni Caimari), actors i cantants (Margaluz i Bonet de San Pedro), arquitectes, escriptors, músics i ballarines (Francisco Javier Sainz de Oiza, Biel Mesquida, Alejandra Gimenez). «De vegades no només en reflectesc el físic, sinó l'entorn o allò que veig que més caracteritza la personalitat del retratat. Per això, no modific gairebé gens l'espai ni la llum per fer la fotografia. Al contrari, vull que els personatges estiguin en el seu entorn habitual de treball sense preparatius», explica Briñas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris