algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Breus

• LITERATURA

Günter Grass, refugiat a l'Algarve El darrer Premi Nobel de Literatura, l'alemany Günter Grass, llegí durant la nit de dissabte alguns passatges del seu llibre El meu Segle en el Centre Cultural de Sao Lourenço, i després anà a refugiar-se en una casa perduda, que construí a la serra de Monchique, en la regió portuguesa d'Algarve. Grass va dir que feia dues setmanes que patia una forta grip, i no volgué oferir entrevistes als periodistes que l'assetjaven, però oferí una llarga sessió d'autògrafs. Marie Hubber, una alemanya propietària del Centre Cultural de Sao Lourenço, va dir que l'escriptor «primer crea la imatge i després el que escriu sobre ella». En el Centre s'exhibeixen 37 de les aquarel·les dibuixades per Grass per il·lustrar el seu llibre El meu Segle. Segons Hubber, la faceta del Premi Nobel com a pintor i escultor és molt poc coneguda. DdB.

Poetes catalans recitaran a Madrid Quatre joves poetes catalans recitaran algunes de les seves obres la propera setmana a la Residència d'Estudiants de Madrid, en unes sessions organitzades conjuntament per aquesta institució cultural i la Generalitat. Les sessions s'iniciaran avui amb un recital de poemes a càrrec de Sebastià Alzamora i Jaume Subirana, i continuaran el dia següent en la mateixa Residència d'Estudiants, amb un acte en el qual recitaran els seus propis versos els poetes Susanna Rafart i Xulio Ricardo Trigo. En els mateixos actes, el també poeta i editor Àlex Susanna dissertarà sobre la poesia catalana escrita en els darrers deu anys per autors nascuts entorn de la dècada dels anys seixanta. La iniciativa pretén ser un inici de col·laboració estable entre la Generalitat i la Residència, per difondre la literatura catalana a Madrid. La Residència oferirà als assistents un llibret en versió bilingüe dels poemes dels autors que participaran en aquestes dues jornades líriques. DdB.

J.J. Benítez, estrella a Caracas L'escriptor espanyol Juan José Benítez serà la figura internacional més destacada, dels 20 expositors convidats, en la VIII Fira Internacional del Llibre de Caracas, que s'inicià despús-ahir i que enguany es dedica a la literatura hispana als Estats Units. J.J. Benítez, el periodista autor de la cèlebre obra Caballo de Troya, serà present en el segon dia de Fira, i dissertarà amb un grup de lectors sobre els seus reconeguts llibres i el final del mil·leni, i signarà alguns autògrafs. Segons la premsa local, l'escriptor espanyol és la màxima figura que assisteix a aquest encontre literari internacional, atès que els seus llibres han estat molt llegits a Veneçuela. A la fira del Llibre de Caracas, que se celebra fins al proper diumenge, 21 de novembre, a la «zona rental» de la plaça de Veneçuela, ubicada a la capital veneçolana, participen més de 20 expositors i prop d'un miler d'editorials. DdB.

• CONFERÈNCIES

Tertúlia a Nova York sobre Cervantes Una tertúlia dedicada a debatre l'obra i la persona del cèlebre escriptor espanyol Miguel de Cervantes es realitzarà avui a Nova York, com a part d'una activitat complementària a l'espectacle Los Entremeses de Cervantes, que realitzarà el Public Teather. En la tertúlia també s'analitzarà l'obra de l'escriptor anglès William Shakespeare i les semblances entre els dos genis de les lletres hispanes i angleses. El Public Teather treballa en aquestes activitats conjuntament amb la companyia de Teatre Cercle. Ambdues companyies s'han destacat a Nova York pel seu esforç per mostrar l'obra d'aquests dos magnes escriptors, perquè sigui entesa pels novaiorquesos d'una manera més propera i contemporània del que comunament s'entén. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris