algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
17°

Breus

• ART

Modigliani per 16 milions de dòlars El quadre d'Amedeo Modigliani titulat Nu assis sur un divan (La belle Romaine) va ser adquirit la nit de dijous per un comprador anònim que en pagà 16.777.500 dòlars, incloses les primes i comissions, més de 2.500 milions de pessetes, xifra que l'ha convertit en el més car de quants s'han venut fins ara d'aquest artista en una subhasta. Dos compradors que licitaven per telèfon van mantenir una dura pugna per adjudicar-se l'oli, mentre que més de 1.200 persones que estibaven la sala de la casa Sotheby's de Nova York mantenien un silenci sepulcral. La peça, que sortí a la venda amb un preu de 9'5 milions de dòlars, va ser rematada per 15.250.000 dòlars. Un preu també superior als 16 milions de dòlars l'assolí el quadre Pichet de Gres de Paul Cezánne, mentre que Dans Le Praire de Monet va ser rematat en 15 milions. Entre les obres que sortiren a subhasta figuraren peces de mestres com Edgar Degas, Alberto Giacometti, Henri Matisse i Marc Chagal. EFE.

• LITERATURA

Damianament Damià Huguet La Sala de Cultura de Campos acollirà aquest vespre la presentació de l'audiovisual «Damianament Damià Huguet», sobre la figura del poeta i editor campaner. L'audiovisual, que ha estat realitzat per Sebastià Bruguera, reprodueix en vint-i-set minuts la relació entre l'artista i la seva dona i fills, així com amb els seus amics, Andreu Manresa, Sebastià Verd, Damià Pons, Toni Serra, Bartomeu Fiol i Maria del Mar Bonet. La presentació d'aquest document biogràfic del poeta, editor, cineasta, pintor i escultor, comptarà amb la presència del conseller de Cultura del Govern balear, Damià Pons, el guionista del vídeo Rafel M. Creus i el seu realitzador, Jaume Vidal. DdB.

Dos llibres de Monzó, al mercat alemany Dos llibres de Quim Monzó acaben d'aparèixer a les llibreries alemanyes. Es tracta, d'una banda, de la primera edició de l'últim llibre de relats de Monzó, Guadalajara, publicat per Frankfurter Verlagsanstalt, de Fankfurt, i traduït per Monika Lübeke. D'altra banda, ha sortit publicada per Goldman Verlag en format butxaca la segona edició de Die Aktentasche, traducció a l'alemany del volum L'illa de Maians. Die Aktentasche va aparèixer ara fa just un any en una primera edició de tapa dura. En totes dues edicions han aparegut també publicades les traduccions a l'alemany de El perquè de tot plegat i de La magnitud de la tragèdia. Monzó ha estat rebut calurosament per la crítica germànica, que l'assenyala com «gairebé un clàssic. Hi ha sens dubte pocs autors actuals que presentin d'una manera tan lacònica com ell, en un espai tan curt, un joc equívoc i virtuós amb els seus personatges». DdB.

Vázquez Montalban amb els zapatistes L'escriptor i periodista Manuel Vázquez Montalban ha aconseguit plasmar a Marcos: el señor de los espejos, a través d'una entrevista amb el subcomandant Marcos, líder de la guerrilla mexicana, i amb alguns intel·lectuals mexicans, el testimoni d'un home «de personalitat captivadora» que fa un repàs dels més diversos temes polítics, culturals i socials, no sols de la revolució zapatista, sinó del plantejament del final de mil·lenni. «D'ençà que vaig escriure Y Dios entró en La Habana tenia la intenció d'entrevistar-me amb Marcos», explicà ahir l'escriptor. Així, després de diversos intents frustrats, el novel·lista i assagista barceloní va poder mantenir un encontre amb Marcos a la selva. A més de fer saber al lector què significa el zapatisme, Vázquez Montalban ha intentat explicar al públic d'on ve, «perquè als europeus se'ns critica que ens agraden les revolucions però fora d'Europa». EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris