algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

El «Pescaílla» mor als 75 anys d'edat d'una aturada cardíaca

L'òbit esdevé als 4 anys de la desaparició de Lola Flores i del seu fill

El guitarrista Antonio González, conegut com El Pescaílla, i vidu de Lola Flores, finà a les sis de la matinada del dijous, en el seu domicili de La Moraleja, Madrid.

De 75 anys d'edat i natural de Barcelona, morí a conseqüència d'una aturada cardíaca. En el moment de la seva mort, eren presents membres de la seva família. Això no obstant, la seva filla major s'hi hagué de traslladar des de Barcelona, on assití a la gala dels premis Ondas. A la seva arribada al domicili, acompanyada de Mariola Orellana, molt afectada, no volgué fer declaracions. L'octubre de 1995 es conegué que el Pescaílla patia una malaltia hepàtica irreversible, i el 1997 fou operat d'un càncer de còlon.

La capella ardent del guitarrista i cantant s'instal·là a primeres hores de l'horabaixa d'ahir en el tanatori de la M-30. L'enterrament serà avui en el panteó de la família Flores, al cementiri de la Almudena. La comitiva fúnebre és previst que parteixi del tanatori a les 10.00 hores del matí. El fèretre, amb les restes mortals, sortí del domicili familiar poc abans de les 13.00 hores. Des de primeres hores del matí han estat nombroses les mostres de condolença rebudes per la família.

Antonio González ha estat considerat el pare de la rumba catalana. Va néixer el 1926 a la ciutat comtal, on inicià en solitari la seva carrera artística. Després es traslladà a Madrid, on prest fou cridat per Manolo Caracol perquè entràs a fer part del seu elenc, on es trobava Lola Flores, que en aquell temps vivia un idil·li amb Caracol. Anys més tard, Lola li proposà crear una parella artística, amb la qual aconseguiren èxits mai sospitats. Casat per primer cop amb Dolores Amaya, el 1955 hi tingué una filla, Antonia; després les abandonà a totes dues per casar-se amb Lola Flores, l'octubre de 1957.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris