nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
12°

Un retrat de Dora Maar de Picasso es ven per 8.000 milions

L'obra protagonitzà una intensa nit de licitació telefònica

Femme assise dans un jardin, obra del pintor malagueny Pablo Picasso realitazada el desembre de 1938, va ser la nit del passat dimecres la protagonista d'una pugna de licitacions telefòniques en la subhasta organitzada per la casa Sotheby's de Nova York. L'obra va ser rematada amb la xifra astronòmica de 49'5 milions de dòlars, prop de 8.000 milions de pessetes, que suposen el segon preu més alt pagat mai a subhasta per una obra de l'artista espanyol.

El llenç estava en el punt de mira de cinc compradors que s'interessaren per la peça fins a fer-la ascendir a la històrica xifra. Els licitadors "quatre dels quals actuaren a través de les línies telefòniques instal·lades per Sotheby's i una altra, la cinquena, a la sala" començaren directament amb l'alta xifra de 30 milions de dòlars, que de seguida pujà fins als 40. A partir d'aquí, la disputa per l'obra es féu més difícil i molt més lenta, fet que creà una gran expectació a la sala, plena de gent que esperava pacientment, en silenci, que aquesta pintura superàs el rècord anterior.

L'obra va ser adjudicada finalment pel subhastador, Tobias Meyer, a un comprador privat, que mantingué l'anonimat i que actuà a través de contacte telefònic amb la presidenta de Sotheby's, Diana Brooks. Fins al moment, la licitació més forta per un Picasso es va produir el novembre de 1989, quan es van oferir 49'2 milions de dòlars per Les noces de Pierrette; xifra amb la qual fou adjudicat, i que no inclogué la comissió d'empresa, que no divulgà el preu final.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris