algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Breus

• ART

Les restes de Velázquez, a la llum Les restes arqueològiques que es troben davall la plaça madrilenya de Ramales, especialment les de l'església de Sant Joan Baptista, on es creu que està enterrat el pintor Diego de Silva Velázquez, seran tretes a la llum i exposades perquè puguin ser visitades pel públic. La intenció del Govern de la comunitat autònoma és «retornar als madrilenys la seva història», segons anuncià el viceconseller de Patrimoni Històric, Juan Carlos Doadrio. Les restes s'exposaran protegides per una paret de material transparent, tal com s'ha fet amb les restes de murada àrab trobades a les excavacions de l'esplanada limítrof a la catedral de l'Almudena per construir el museu de col·leccions reials. La propera setmana el viceconseller es reunirà amb els regidors de Circulació, Centre i Cultura per planificar com abordar el projecte. EFE.

Obres de Lluís Maicas La galeria d'art palmesana regentada per Joan Oliver «Maneu» acollirà a partir del dimarts 16 una exposició d'obra original de l'artista i escriptor inquer Lluís Maicas, col·laborador habitual a les planes d'opinió de Diari de Balears. La mostra reunirà una selecció de l'obra més recent de l'artista. DdB.

• INSTITUCIONS

El primer Col·legi de Publicistes Ha estat creat el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya i s'ha elegit Ferran Martorell com a primer degà; Ramon Massó, vicedegà primer des de l'àmbit publicitari, i Agustí de Uribe-Salazar com a vicedegà segon, des de l'àmbit de les relacions públiques. Ferran Martorell ha declarat que «la posada en marxa del Col·legi és fonamental per dignificar i potenciar la feina de la nostra professió a Catalunya». El nou Col·legi és el primer que es crea a Espanya per als professionals de la publicitat i les relacions públiques. EPR.

• PATRIMONI

La primera porta de la Sagrada Família L'escultor Josep Maria Subirachs, que d'ençà del 1987 treballa en les figures de la Sagrada Família de Barcelona, anuncià ahir que abans de final d'any col·locarà una de les dues portes de bronze de la façana principal del temple, a l'entrada de La Passió. Actualment ambdues portes, cobertes d'inscripcions i relleus, s'estan ultimant en una fundició de Valls, la mateixa on es va fondre el bust de Tarradellas que Subirachs va esculpir per al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat de Catalunya i que s'hi instal·là al gener de l'any passat. Paral·lelament, l'artista es troba enllestint la tercera de les escultures dels quatre apòstols que es van instal·lant als frontals de les portes. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris