nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Picasso puja a 47 milions de dòlars

«Nu au fauteuil noi» va ser venut per Christie's de Nova York a un comprador anònim

El quadre Nu au fauteuil noi (1932) de Pablo Picasso fou venut abans d'ahir per més de 47 milions de dòlars (uns 7.500 milions de pessetes), incloses primes i comissions, a la casa de subhastes Christie's de Nova York. El quadre l'adquirí un comprador anònim que licità per telèfon en la subhasta d'art considerada com la subhasta del segle XX. Les ofertes per a aquesta obra, que no tenia un preu marcat de sortida, s'iniciaren en els 20 milions de dòlars i ràpidament arribà als 30 milions, moment en què la licitació quedà reduïda a tres potencials compradors que participaven per telèfon.

A mesura que s'acostaven les ofertes als 40 milions, el silenci en la sala de subhastes novayorquesa es feia més intens i totes les mirades se centraven en els gests que acompanyaven les misterioses converses dels dos intermediaris finalistes amb els seus clients a l'altra banda de la línia telefònica. Finalment, un d'ells col·locà el preu de venda en 41 milions de dòlars i després d'una breu espera per part del director de la subhasta, Christopher Burge, aquest adjudicà l'obra que pertangué a la col·lecció de Madeleine Hass Russell.

Picasso recrea en aquest quadre ple de sensualitat la imatge de la seva musa i amant Marie-Therese Walter i forma part d'una sèrie de retrats que realitzà l'artista a Boisgeloup, en l'any 1932, en els quals apareix una figura femenina nua, inclinada i amb els braços sobre el cap.

Tres obres més de Picasso "Nu couche (1933), Bouteille d'anís del mono, compotier, pipe (1915) i Plant de tomate (1944) s'oferiren també a la venda durant la vetllada i arribaren a preus que voltaven els 2 milions de dòlars (uns 300 milions de pessetes) cada un.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris