algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

'Un menú afrodisíac i enamoradís' per degustar en les IX Jornades dels bolets

Son Vida ha elaborat uns plats en què l'ingredient principal són els bolets

«Hem elaborat un menú-degustació afrodisíac i enamoradís». Amb aquestes paraules obria Miquel Márquez, xef propietari del restaurant Sala, de Berga, la presentació als mitjans de comunicació de les IX Jornades de Bolets que se celebraran a l'hotel Son Vida de dia 15 a dia 20 en horari de migdia i vespre "de les 13 a les 15.30 i de les 19.40 a les 23 hores.

Els plats que formen part d'aquest menú degustació donen idea del món tan i tan ric dels fongs. Així, després de l'aperitiu del boletaire, hi ha un cuinat de bolets del Castell amb patata violeta. El peix i els bolets formen una parella entranyable en els esclata-sangs farcits de gambes envoltats de xulla de cuixot ibèric amb oli de carbó i també en el cruixent de rap amb negretes, reducció de vi negre i muntada d'arrel d'api. El plat fort està format per un medalló de rellom de vedella amb raïssons i favetes tendres. Aquest menú té una bona rematada amb la sopa de caqui amb herbasana, gelat de llet freda i rebozuelos ataronjats.

Aquestes, i altres, són les propostes que trobaran els clients que acudeixen a l'hotel a partir de dilluns que ve. Miguel Márquez, el xef de Berga, va aprofitar l'ocasió per tal de reflexionar sobre els problemes que tenen a la seva terra amb el tema dels bolets: «Igual que aquí hi ha turistes que deixen les platges brutes en l'estiu, a la nostra terra hi ha problemes amb els boletaries desaprensius». Però no només aquest és el punt que agermana Berga i Mallorca: «Hi ha ingredients d'aquí i d'allà que són totalment complementaris. És molt seductor poder crear amb productes de la terra endins de Barcelona i del camp mallorquí», assegurava Márquez.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris