muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Un grup d'arqueòlegs troba a Síria restes de teixits del 7500 aC

Un grup de nou arqueòlegs de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), dirigits pel professor Miquel Molist, han trobat restes de teixit datats el 7500 AC a la nova campanya d'excavació i estudi del jaciment arqueològic de Tell Halula a la vall de l'Eufrates, al nord de Síria.

Segons Miquel Molist, que ha presentat les darreres novetats d'aquest projecte, aquesta troballa consta de diversos trossos de teixit situats dins d'una fossa, a prop del cos d'una dona de 23 anys, i ha assegurat que és, juntament amb un jaciment d'Israel, l'evidència de teixit més arcaica del Pròxim Orient i entre les més antigues del món. Els trossos «s'han conservat gràcies al fet que les fosses estan recobertes de tova» i ara «falta saber quina matèria és i quina és l'estructura del filat per determinar més aspectes d'aquelles societats».

Una altra troballa de la darrera expedició, el setembre i octubre d'enguany, són 28 sepultures individuals, excavades al terra de la casa, amb els cadàvers en posició flexionada i asseguts al fons de la fossa. Molts d'aquests cadàvers, en la major part són nens, estan acompanyats d'ornaments, com ara penjolls amb pedres precioses.

Quant al fet que els vius i els morts convisquin en una mateixa casa, Molist ha esmentat que «estam estudiant les relacions de parentiu que hi havia entre els individus enterrats per poder determinar el període en què cada una de les cases era habitada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris