algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Què es perd per Palma i on anar a trobar-ho

L'oficina d'objectes trobats registra a l'any 16.000 objectes de la més diversa índole

Antoni López fa 16 anys que és al capdavant del departament d'Objectes Trobats de l'Ajuntament de Palma. Des que inicià la seva tasca fins ara n'ha vistes i viscudes de tot color.

Que arribi una persona a demanar-li si han trobat un barram postís, per a aquest policia municipal no és cosa d'espant. Sempre en tenen una més que insospitada mostra quantitativa. Però que l'home se les assagi un per un per trobar la seva sense aconseguir-ho és, com a poc, per quedar una mica astorats. Anècdotes com la referida se n'han viscudes tot un seguit i no és estrany si es té en compte que d'any en any sempre s'ha anat superant la quantitat de coses trobades. Com a data de referència val a dir que al 1998 fins a 16.480 objectes foren dipositats en aquest registre.

El més valuós econòmicament fou, fa un any, un braçalet d'or blanc amb maragdes i brillants que es valorà en quasi cinc milions de pessetes. La peça fou lliurada per una senyora i, en els dos anys que preceptivament es guarden els objectes, ningú no anà a reclamar-la. Transcorregut aquest temps, qui sí hi pensà fou la persona que la va entregar, a la qual d'acord amb la llei fou entregada la joia.

Altres casos de pèrdues valuoses és el que va tenir lloc fa dues setmanes. Una persona dugué a l'oficina una bossa amb 400.000 pessetes al seu interior, quantitat que es troba custodiada a la caixa forta i que encara es troba a l'espera que algú la reclami. Amb tot, a final d'any no solen ser menys del milió i mig de pessetes les que arriben d'una manera o l'altra al magatzem d'objectes trobats i que si no són reclamats s'entreguen a beneficència. Cal esmentar que, com és obvi, els policies locals no participen d'aquest benefici.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris