algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Un passeig pels niguls des de Sa Nostra

L'Observatori Astronòmic de Mallorca inaugurà ahir l'exposició interactiva «L'Univers al teu abast»

104424

Una quarantena de nins visitaren ahir l'exposició itinerant.

J. Rosselló.

El centre cultural de Sa Nostra acollí ahir els primers nins de les escoles que durant aquest mes (fins al proper 4 de desembre) podran gaudir d'un passeig per les constel·lacions, planetes, galàxies i nebuloses que composen el planeta, gràcies a «L'Univers al teu abast», una exposició interactiva organitzada per l'Observatori Astronòmic de Mallorca (OAM).

L'acte inaugural tingué lloc ahir amb la presència de la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, i representants d'altres entitats que han donat suport a aquesta iniciativa amb caràcter itinerant i impulsada fa dos anys per l'OAM. Aquest és el cas d'Andreu Ramis, subdirector general de l'Obra Cultural de Sa Nostra, i Bartomeu Nadal, vicepresident de Sa Nostra.

El director de l'OAM, Salvador Sánchez, explicà que l'objectiu de l'exposició és acostar la ciència de l'astronomia als infants utilitzant el material recopilat, tant des de la investigació feta a Mallorca per l'equip del mateix observatori com per altres fonts divulgatives provinents de tot el món. Cinc torres documentals són les que estan a la disposició dels visitants així com tres projectors multimèdia i tres ordinadors amb programes virtuals que simulen xocs de cometes, viatges a Mart o Venus i altres imatges animades a partir de la selecció de temes astronòmics que es poden trobar a la NASA. «La part dels ordinadors sens dubte ha estat la més concorreguda pels nins», destacà Sánchez.

Una de les torre més interessants a nivell didàctic és la torre «Qui roba les estrelles», a partir de la qual s'expliquen els motius sobre perquè hi ha zones on no es poden apreciar les estrelles com passa a l'aeroport, la il·luminació del qual contamina més que tot Palma. Segons declarà Sanchez això es podria resoldre i en aquest sentit, «es vol seguir la campanya engegada a nivell mundial per la Unesco, que declarà el cel fosc patrimoni de les generacions futures».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris