muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

La 19a Galeuzca alerta del perill d'homogeneïtzació literària

El cap de setmana passat tingué lloc a les ciutats de Castelló i Morella la 19a trobada d'escriptors gallecs, catalans i bascs units sota la denominació Galleuzca.

La trobada es plantejava al voltant de les reprecussions que la globalització té en l'àmbit literari i aconseguí arribar a conclusions diverses a les quals les negatives es fan més paleses que les positives. La intercomunicació i la transmissió del fet literari, especialment la literatura com a element essencial de la diversitat cultural, se situa com la principal conclusió positiva. Això no obstant, es localitzen els perills que la globalització aconsegueixi que els criteris econòmics imposin una literatura de consum immediat i buida; i segon, que l'assimilació dels patrons de la cultura dominant acabi en una homogeneïtzació cultural i lingüística.

El paper de les noves tecnologies i les seves conseqüències en la literatura fou un altre dels caires debatuts. Així, s'ha volgut fer constar que la informàtica ha suposat un canvi en la relació entre autors i editors, i que les noves tecnologies obligaran a una redefinició del mercat editorial, ja que afectaran el llibre com a objecte.

En la propera trobada, que es farà al País Basc, està prevista la participació d'altres escriptors amb característiques similars als de llengua gallega, catalana o basca, autors d'una literatura d'àmbit restringit o amb dificultats de difusió a l'exterior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris