nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
17°

Breus

• PINTURA

Retrospectiva de Sureda Montaner La Fundació Barceló ofereix des d'avui i fins al proper dia tres de desembre una exposició retrospectiva de l'obra de Pedro Suerda Montaner. S'hi podrà observar una àmplia mostra, fins a 51 obres, d'aquest pintor, dibuixant i humorista. Fill de la pintora Pilar Montaner i del mecenes Joan Sureda Bimet, començà a pintar amb Josep Puigdengolas. Entre altres guardons, obtingué la medalla de bronze (1947) i la de plata (1958) al Saló de Tardor de Palma. També aconseguí la medalla d'or de la Diputació de les Balears (1948) i el premi Ciutat de Palma de pintura (1957). DdB.

Pintures de l'etapa sevillana La britànica Enriqueta Harris, una de les principals estudioses de Velázquez, indicà que la Gran Bretanya és la principal dipositària de pintures de l'etapa sevillana del pintor, encara que esmentà que de vegades se li han atribuït erròniament algunes obres per la signatura dels gravats. Harris va fer aquesta afirmació en la conferència inaugural d'unes jornades sobre Velázquez que varen començar ahir al monestir de la Cartuja de Sevilla amb motiu del seu centenari. Segons va explicar, la raó essencial pel qual la Gran Bretanya s'ha convertit en aquesta dipositària de l'obra va ser la invasió napoleònica. EFE.

• GUARDONS

Premis Insulae 2000 La secció balear de la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics convoca els premis Insulae 2000, dedicats a la memòria d'Albert Saoner i destinats a alumnes d'ensenyança secundària. Poden optar a aquests premis tots aquells treballs literaris que, en qualsevol de les seves manifestacions, ja sigui poesia, narrativa o teatre, estiguin inspirats en el món clàssic. Els treballs hauran de ser inèdits i originals i el primer premi està dotat amb 25.000 pessetes. Pel que fa referència a l'apartat de creació plàstica que també inclou el concurs, s'hi poden presentar tot tipus de maquetes, dibuixos, còmics, cartells, fotografies... que també tenguin relació amb el món clàssic. DdB.

Renaudot L'escriptor francès Daniel Picouly va guanyar ahir el premi Renaudot amb la seva novel·la L'enfant-léopard, centrada en el suposat fill il·legítim de la reina Maria-Antonieta de França amb un amant crioll, i la qual ha tingut ja un gran èxit. El llibre de Picouly està ambientat en el terror de la revolució francesa de final del segle XVIII i ha estat publicat per l'editorial Grasset. L'argument es concentra en les darreres hores d'aquest personatge històric, que s'afanya a cercar el nin que li digueren que havia mort en néixer i que ara sap que és viu i està malalt. L'infant pateix una malaltia a la pell, circumstància que justifica el nom de «nin lleopard» que dóna títol al volum. EFE.

Alfaguara Un jove de Sevilla, Benjamín Carrillo, ha resultat el guanyador de la primera edició del concurs Acaben el Conte convocat conjuntament per Alfaguara juvenil i Unión Latina, que es dirigeix a estudiants de parla hispana d'ensenyament secundari i batxillerat. El concurs respon al doble objectiu d'obrir vies d'expressió i de creativitat entre joves de diferents cultures però que comparteixen la mateixa llengua. En aquesta primera edició han participat, entre d'altres països, l'Argentina, Xile, Colòmbia, Cuba, Equador, la República Dominicana... El jurat espanyol fou presidit per Rosa Montero i amb ella en formaven part, entre d'altres, diferents càrrecs polítics. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris